Siyaset Erdoğan’a övgü, ABD’ye uyarı: ABD derin bir çukurdadır

Erdoğan’a övgü, ABD’ye uyarı: ABD derin bir çukurdadır

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı G-20 zirvesindeki tavrından dolayı överken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘tutsak’ eleştirisi yöneltti.

Erdoğan’a övgü, ABD’ye uyarı: ABD derin bir çukurdadır

ABD’nin, Suriye’nin kuzeydoğusunda gözlem noktaları kurma kararını da “rezalet” olarak nitelendiren Bahçeli, “ABD derin bir çukurdadır” dedi. Bahçeli, partisinin grup konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TÜRKİYE DAMGA VURDU: G-20 Zirvesi’ne Türkiye haklı duruşuyla damga vurmuş, hakkın ve haklının sözcüsü mertebesine çıkarak tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Erdoğan’ın, hak ve adaleti gözetmeyen bir sistemin ilanihaye devam etmeyeceğine vurgu yapması, terör örgütlerinin arkasında duran müttefiklerimizin gözlerinin içine baka baka eleştirilerini dile getirmesi önemlidir. Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarma iradesinin G-20 Zirvesi’nde gündeme taşınması, Kaşıkçı cinayetinde parmak izi bulunan faillerin maskelerinin indirilmesi takdir edilecek bir duruştur.

ABD YANAK YANAĞA: ABD terör örgütleriyle yanak yanağadır. Suriye’nin kuzeydoğusunda gözlem noktaları kurmak için harekete geçmesi tam bir rezalettir. Bunun adı terör ajanlığıdır, terörist seviciliktir. ABD, PKK/YPG’nin dümen suyuna girmiştir. Gözlem noktalarından Türkiye’yi izleyen ABD derin bir çukurdadır.

Haberin Devamı

KAMYON FARI GÖRMÜŞ TAVŞANA DÖNERSİN: Almanya’yı ziyarete giden CHP Genel Başkanı, PKK’lılardan ve FETÖ’cülerden fırsat bulup, fotoğraf karelerinden çıkarak tek bir söz edememiştir. Kılıçdaroğlu ne yaptığını, nereye savrulduğunu ya bilmiyor ya da tutsak alındığından sesi çıkmıyor, çıkamıyor. CHP Genel Başkanı kayıptır, karanlıktadır. Kılıçdaroğlu tavsiyem olsun, aklına geleni işleme, her ağacı taşlama, Allah muhafaza kamyon farı görmüş tavşana dönersin. Seni ve zihniyetini HDP de kurtaramaz, çürük İP de tutamaz.

AKİL GEÇİNEN AKILSIZLAR: Yeni bir çözüm süreci için kendini akil sanan bazı akılsız ve zeka özürlüler Oslo’da toplanmışlar. Akil geçen akılsızlar aramızda dolaşan terörist hayranlarıdır. Bakın yarım akıllı çürük akiller, çözüm süreci gömüleli çok olmuştur, şansınızı fazla zorlamayın. Milletin şamarını yerseniz Oslo’yu da İmralı’yı da görür, kendinizi mekap giyerek dağda taşta bulursunuz.

‘Venezuela’dan da randevu istenmez’

Bahçeli, grup toplantısının ardından Erdoğan ile bir görüşmesinin olup olmayacağı sorusu üzerine AK Parti ve MHP’den iki yöneticinin bir araya gelerek çalışmalarını devam ettirdiğini; önemli adımlar atıldığını söyledi. “Çalışmalar olumludur, verimlidir” ifadesini kullanan Bahçeli, “Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye dönüşüyle birlikte, arzularlarsa kendi incelemelerini yaptıktan sonra, MHP ile görüşme isteği olursa görüşmeye hazır olduğumuzu geçmişte de ifade etmiştim, şimdi de ifade ediyorum” dedi. Erdoğan’dan randevu istenip istenmediğine ilişkin soruya Bahçeli, “Henüz yok. Venezuela’dan da randevu istenmez yani” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Büyükşehirlerde AK Parti ile ortak bir çalışma yürütüldüğüne ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Şu anki çalışma 30 büyükşehirin, büyükşehir belediye başkanı ve onun altyapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. 2014, 2018 verileri göz önünde bulundurulmakta, partizanca değil akıllıca bir yol izlenmektedir. Zannediyorum hayırlı bir sonuç elde edilecektir” dedi.

“Meclis Başkanlığı iddiası”

“MHP’nin görüşmelerde TBMM Başkanlığı’nı istediği” yönündeki iddialar hatırlatılarak “Böyle bir pazarlık söz konusu mu?” sorusuna Bahçeli, “MHP’de pazarlık söz konusu olmaz” yanıtını verdi. “MHP’nin böyle bir talebi olmadı mı?” sorusu üzerine de Bahçeli, “Meclis Başkanı henüz var” diye konuştu.