Erzurum Erdoğan Açılış Töreninde Vatandaşlara Hitap Etti

Erdoğan Açılış Töreninde Vatandaşlara Hitap Etti

30.09.2017 - 17:37 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) "Sağlıkta 11 yeni sağlık kurumu ve inşası devam eden şehir hastanesiyle karşımızda sadece kendisine değil bölgesine hizmet veren bir şehir var, Erzurum. Sporda diğer tesislerin yanı sıra kış olimpiyatları için kurulan alt yapıyla şehrimiz tüm ulusal ve uluslararası yarışmaların tabii bir adayı haline geldi" "Önümüzdeki dönemde hep birlikte Erzurum'u her alanda kadim geçmişine ve parlak geleceğine layık yere taşıyacak projelere, çalışmalara inşallah daha da ağırlık vereceğiz"

Erdoğan Açılış Töreninde Vatandaşlara Hitap Etti

ERZURUM (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sağlıkta 11 yeni sağlık kurumu ve inşası devam eden şehir hastanesiyle karşımızda sadece kendisine değil bölgesine hizmet veren bir şehir var, Erzurum. Sporda diğer tesislerin yanı sıra kış olimpiyatları için kurulan alt yapıyla şehrimiz tüm ulusal ve uluslararası yarışmaların tabii bir adayı haline geldi." dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi Açılış Töreni'ne katılarak vatandaşlara hitap etti.

Erzurum'a en son 12 Nisan'da geldiğini hatırlatan Erdoğan, Erzurum'un, o gün tarihi rekorla "evet" diyeceğinin sözünü verdiğini, sandıklar açıldığında yüzde 75 "evet" oranıyla sözünü tuttuğunu söyledi.

Erzurumlulara bizzat teşekkür etmek için ilk fırsatta gelmeyi kararlaştırdığını dile getiren Erdoğan, "Dadaşlara bizlere güvendikleri, böylesine büyük bir oy oranıyla destek verdikleri için şükranlarımı sunuyorum. Şimdi 2019 Mart ve Kasım'a hazır mıyız?" diye sordu.

Vatandaşların "Evet" karşılığını vermesi üzerine "Maşallah" diyen Erdoğan, bugün hem teşekkür etmek hem de il divanı toplantısı ve açılış yapmak için Erzurum'a geldiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Konuşma yaptığı alanın yanında yer alan alışveriş merkezini işaret ederek, "Muhteşem. Size yakıştı mı?" diye soran ve "Evet" karşılığını alan Erdoğan, "Zaten size yakışanları yapmaya mecburuz." ifadesini kullandı.

MNG Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal'a, verdiği sözü yerine getirdiği için teşekkür eden Erdoğan, Günal'ın, Konaklı'da kış sporlarıyla ilgili bir merkez yapmaya söz verdiğini söyledi. Erdoğan, Günal'ın olumlu yanıt vermesi üzerine, "Hayırlı olsun." dedi.

- "Ortadoğu'nun en büyük tesisi"

Fuar merkezinin kendi alanında Ortadoğu'nun en büyük tesisi olduğunu belirten Erdoğan, merkezin 12 binin üzerinde kişiyi ağırlama kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesel ve uluslararası düzeydeki tüm etkinliklerin gerçekleştirilmesine uygun bu eseri Erzurum'a kazandıran Büyükşehir Belediyesini tebrik etti.

Açılışı yapılacak alışveriş merkezinin 160 bin metrekare kapalı alanı ve 160 mağazasıyla Erzurum'un ticari, sosyal ve kültürel hayatına çok önemli katkılar yapacağını dile getiren Erdoğan, merkezin Türkiye'nin 5 büyük alışveriş merkezinden biri olacağına dikkati çekti.

- "Güçlü bir altyapı kurduk"

Bu yatırımları Erzurum'un aydınlık geleceğine olan güvenin bir tezahürü olarak gördüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kadim bir tarihi, kültürel, siyasi geçmişe sahip Erzurum'un önünde inşallah yeni bir dönem açılıyor. Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya göçleri sırasında kapı görevi gören Erzurum, Türkiye'nin Kafkasya'dan Orta Asya'ya, Güney Asya'dan Ortadoğu'ya kadar olan açılımında da aynı görevi icra etmeye adaydır. Geçtiğimiz 15 yılda Erzurum'a yaptığımız yatırımlarla şehrimizin bu iddiasını kuvveden fiile geçirmesi için güçlü bir altyapı kurduk." dedi.

Eğitimde üç bine yakın derslik, 12 bine yakın yükseköğrenim yurdu yaptıklarını, mevcut üniversiteyi geliştirip yeni üniversite kurduklarını anımsatan Erdoğan, Erzurum'u ileri düzeye taşıdıklarını söyledi.

Erdoğan, "Sağlıkta 11 yeni sağlık kurumu ve inşası devam eden şehir hastanesiyle karşımızda sadece kendisine değil bölgesine hizmet veren bir şehir var, Erzurum. Sporda diğer tesislerin yanı sıra kış olimpiyatları için kurulan alt yapıyla şehrimiz tüm ulusal ve uluslararası yarışmaların tabii bir adayı haline geldi." diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Halep oradaysa Arşın Erzurum'da"

Toplu konut alanında 10 binin üzerinde ev inşa edilirken, 49 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğuna ilave olarak 544 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Halep oradaysa Arşın Erzurum'da. Bitmedi. Sivas'tan Erzincan'a, oradan Erzurum'a uzanacak hızlı tren hattıyla Erzurum doğu-batı koridorunun önemli bir durağı haline geliyor." ifadelerini kullandı.

Erzurum'a son 15 yılda yapılan hizmetleri saymaya kalkması halinde saatlerin ve günlerin buna yetmeyeceğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli olan bu alt yapıyı en güzel şekilde değerlendirerek, Erzurum'u hak ettiği yere çıkartmaktır. Bugün açılışını yaptığımız yatırımlara baktığımda hem kamunun hem de özel sektörün bu konudaki inancının tam olduğunu görüyorum. Mutluyum, siz de mutlu musunuz? Elhamdülillah, nereden nereye geldik değil mi? Önümüzdeki dönemde hep birlikte Erzurum'u her alanda kadim geçmişine ve parlak geleceğine layık yere taşıyacak projelere, çalışmalara inşallah daha da ağırlık vereceğiz."

Haberin Devamı

Türkiye'yi, son 15 yılda üç kat büyüttüklerini, geliştirdiklerini ve zenginleştirdiklerini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Allah'a şükür milletimizle birlikte bu zorlu yolu aştık ve bugünlere geldik. Dünya niye bizi kıskanıyor, neden kıskanıyor? İşte buralara geldiğimiz için. Onlar diyorlardı ki '15 sene önce nasıl bir Erzurum varsa bugün de aynı tür bir Erzurum olsun'. Ama biz dedik ki 'Hayır, sizin dediğiniz olmayacak, medeniyet yarışında biz sizleri geçeceğiz.' dedik. 'Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız.' dedik ve çıkıyoruz."

(Sürecek)