Siyaset Erdoğan, Avrupa’daki Türklerle buluşacak

Erdoğan, Avrupa’daki Türklerle buluşacak

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da katılacağı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin 6’ncı Olağan Genel Kurulu’na Avrupa’da yaşayan 15 bin Türk’ün katılması bekleniyor.

Erdoğan, Avrupa’daki Türklerle buluşacak

UETD Başkanı Zafer Sırakaya, “Avrupa’nın şu anda ırkçılık girdabına doğru gittiğini görüyoruz. Aliya’nın (Aliya İzzetbegovic) ifade ettiği gibi ‘Bosna Hersek sadece bir toprak parçası değil, bir fikirdir. Bu etkinliği Saraybosna’da yaparak Avrupa’ya bu fikre ne kadar ihtiyaç duyduklarını ifade etmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Salonda hazırlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde fahri doktora törenine katılacak.

Erdoğan, Avrupa’daki Türklerle buluşacak

Erdoğan’ın Avrupalı Türklerle buluşacağı Saraybosna’daki spor salonunda ise hazırlıklar dün de sürdü. Yaklaşık 12 bin kişilik salon, Türk ve Bosna Hersek bayraklarıyla donatıldı, Atatürk ve Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı.

Kongreye, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan 15 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Balkan ülkelerinde yaşayan soydaşlar da kongreye büyük ilgi gösteriyor.

Türkler, yaşadıkları ülkelerden otobüsler ve özel araçları ile Saraybosna’ya gelmeye başladı. l DHA