Ekonomi Erdoğan: Bu yetmez, faizin daha inmesi lazım

Erdoğan: Bu yetmez, faizin daha inmesi lazım

25.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın faizlerin düşürülmesi isteğini yineleyerek, “Dün (önceki gün) yine bir indirimde bulundular, teşekkür ediyorum. Tabii bu yetmez, daha da faizin inmesi lazım” dedi.

Erdoğan: Bu yetmez, faizin daha inmesi lazım

Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, konuşmasında faiz indirimi isteyerek, şunları söyledi:

“Yatırımın daha da artması için inmesi lazım, istihdamın daha da artması için inmesi lazım, üretimin daha da artması için inmesi lazım, rekabetin uluslararası camiada yapılabilmesi için inmesi lazım. Bunu kendileri aslında kabul ediyor ama birilerinin parası üzerinden para kazanmak suretiyle finans sektörünü çalıştıranların işine gelmiyor, onun için indirmiyorlar. İşte Amerika, işte Japonya, işte Avrupa, oralardaki faize bakalım, bizdekine bakalım. Onun için süratle daha da inmesi lazım ama şu anda gidiş iyi, inanıyorum ki daha da inecek.”