Siyaset Erdoğan çifti okuma-yazma seferberliği başlattı

Erdoğan çifti okuma-yazma seferberliği başlattı

02.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ATV’de, “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına bağlanarak, okuma-yazma seferberliği başlattı.

Erdoğan çifti okuma-yazma  seferberliği başlattı

Erdoğan, Anlı’nın okuma-yazma seferberliği konusundaki gayretlerini yakından takip ettiğini belirterek şunları söyledi: “Böyle bir kampanya olur da bizim buna destek vermememiz düşünülebilir mi? Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarımıza bu kampanyayla ilgili talimatları verdik, imkanlarımızı da seferber ettik. ‘Biz de bu seferberlikte varız’ diyoruz. Bu tür kampanyalarımızla eğitim-öğretim konusundaki eksiklerimizi önemli ölçüde giderdiğimizi düşünüyorum. Geçmişte çok yüksek oranlarda olan okuma-yazma bilmeme düzeyini sıfıra indirene kadar bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Aslında 2003 yılında eşimle birlikte Şanlıurfa’da başlattığımız ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasıyla bir adım atmıştık ve bu adım gerçekten meyvelerini verdi, veriyor... Böyle hayırlı bir işe vesile olduğunuz için size ve şahsınızda tüm seyircilerinize, halkımıza şahsım ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

‘Yıllardır varız’

Emine Erdoğan da “Biz de bu seferberlikte yıllardır varız. Ülkemizin bu derin yarasının tedavisine katkı sağlamak için bizzat başlattığımız ve başarıyla neticelendirdiğimiz kampanyalar bulunuyor. Sadece ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyasında sertifika verdiğimiz kardeşlerimizin sayısı 1 milyon 832 bindir. Ayrıca sizler gibi kıymetli arkadaşlarımızın yürüttükleri kampanyalara her türlü desteği verdik, veriyoruz. Hedefimiz kadınıyla, erkeğiyle tüm vatandaşlarımızın okuma-yazma öğrenebilmesini sağlamaktır. Size de böylesine önemli bir konuya hassasiyet gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı’na ve eşine teşekkür eden Anlı, “Biz bu işin üstesinden geleceğiz. Cumhurun başı da ‘ben de varım’ dedikten sonra üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güçlük yok” dedi.

Haberin Devamı