Gündem Erdoğan’dan Demirel’e sürpriz taziye ziyareti

Erdoğan’dan Demirel’e sürpriz taziye ziyareti

06.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kardeşi Hacı Ali Demirel’in vefatı ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e dün ziyarette bulundu.

Erdoğan’dan Demirel’e sürpriz taziye ziyareti

Ziyarette Demirel, “Koşuyorsunuz, koşturuyorsunuz. Zordur işiniz, Allah yardımcınız olsun” dedi. Erdoğan ise “Ülkemize hizmeti inşallah hayırlısıyla sürdürmek istiyoruz. Rabbimizin verdiği takat ile bunu götüreceğiz. İkazlarınız bize yol gösterir” dedi.
Erdoğan, dün İstanbul’dan Ankara’ya geldikten sonra Demirel’in Güniz Sokak’taki evine sürpriz bir ziyarette bulundu. Kardeşi Hacı Ali Demirel’in vefatı nedeniyle 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e taziye ziyaretinde bulunan Erdoğan, başsağlığı diledi. Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da bulundu.

‘Zordur işiniz’
Ziyaret sırasında Demirel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğunu, ülke meselelerini, dünya meselelerini en iyi şekilde takip etmek ve çözüm bulmak için çalıştığını söyledi. Demirel, “Zordur işiniz. Koşuyorsunuz, koşturuyorsunuz. Allah yardımcınız olsun” dedi. Erdoğan da Demirel’e geçmiş olsun dileğini ileterek sağlığıyla ilgili bilgileri yakından takip ettiklerini söyledi. İslamköy’deki açılışa yoğun programı nedeniyle katılmadığını ifade eden Erdoğan, Demirel’e “Ama verdiğiniz mesajları takip ettik. Bunlar bizler için de geleceğe yönelik ayrı bir heyecan vesilesiydi” diye konuştu.
Erdoğan, kardeşi Hacı Ali Demirel’in vefatı nedeniyle de 9. Cumhurbaşkanı Demirel”e başsağlığı dileğini iletti.

‘Önemli bir tecrübe’
Ziyarette, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in Türkiye’nin siyasi hayatında önemli bir tecrübesi bulunduğunu kaydeden Erdoğan, “Bundan sonraki süreçte de bizler, elimizden gelen bütün gayreti ortaya koymak suretiyle yaklaşık 12 yıllık bir başbakanlık süresi, şimdi de cumhurbaşkanlığı sürecinde ülkemize hizmeti inşallah hayırlısıyla sürdürmek istiyoruz. Rabbimizin verdiği takat ile bunu götüreceğiz. İkazlarınız bize yol gösterir” dedi. Demirel’in kardeşi Hacı Ali Demirel, 18 Aralık 2014’te ileri yaşa bağlı rahatsızlıklar sebebiyle Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
Demirel, rahatsızlığından dolayı hastanede bulunduğundan kardeşinin cenazesine katılamamıştı.