Siyaset Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na adaylık çağrısı: Bay Kemal gel aday oluver

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na adaylık çağrısı: Bay Kemal gel aday oluver

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’li 15 vekilin İYİ Parti’ye geçmesini “senaryo” olarak değerlendiren Erdoğan, “Hafta sonuna kadar bakalım bu senaryo nasıl oynanacak, göreceğiz” dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yönelik, “aday ol” çağrısını da yineleyerek “Bay Kemal zaman geçirme gel hemen aday oluver” diye konuştu

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na adaylık çağrısı: Bay Kemal gel  aday oluver

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’den 15 vekilin seçime katılabilmesi için İYİ Parti’ye katılması konusunda, “Şu anda çok garip bir senaryo ortada. Hafta sonuna kadar nasıl oynanacak, göreceğiz... Rengi, kişiliği, haysiyeti belli olmayan, tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kuruluyor” diye konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na ‘aday ol’ çağrısını tekrarladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında şu mesajları verdi:

ALKIŞLAYANLARDAN OLDUNUZ: Milli egemenlik sevinci yaşadığımız bir günde Meclis Genel Kurulu’ndaki görüntüleri asla tasvip etmediğimi ifade ederim. Hastalıklı siyasetlerini milli bayramını zehirlemek için kullananları şiddetle kınıyorum. 15 Temmuz destanını önemsizleştirmek kendisinin kaçışını gizlemek isteyen zatın hezeyanları şehitlere saygısızlık boyutuna ulaşmıştır. Yalan ve yanlış ifadeleri kullananlara gerçeği hatırlatmak istiyorum... Biz Marmaris’ten Atatürk Havalimanı’na geliyoruz. Eşim, kızım, torunlarımla havaalanına gelip; dün orada terbiyesiz var, nasıl oldu, nereden biliyorsun, İstanbul Emniyet Müdürü şöyle, şu böyle konuşmuşuz da; insanda izan, ahlak denen bir şey olur. Biz Marmaris’ten geliyoruz piste inince F-16 ve helikopterler uçuyor. İndikten sonra on binler orada. Siz kuyruğu kıstırıp kaçtınız. Tankların karşısına çıkanlardan olmadınız. Sizler Bağdat Caddesi’nde alkışlayanlardan oldunuz. O gece bu olaylar olduktan sonra 16 saat süren operasyonu havalimanında yönettik.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI’NA EL KOL HAREKETİNİ YAPTIRMAM YA: Dün baktın ki nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor onun burada konuşma hakkı yok, bol bol sallıyorsun; edepsizce el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini... yaptırmam ya; Ak Parti Genel Başkanı’na yapabilirsin ama bu ülke Cumhurbaşkanı’na yapamazsın. Bir defa haddini bileceksin. Bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok. Dolayısıyla oradaki gelişmeler bir afet ve felaket. Cumhurbaşkanına hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet kendi çirkefliğinde boğulmaya mahkûmdur.

SENARYO NASIL ÇALIŞACAK: Bay Kemal, 15 tane adamını gönderdin sözde İYİ Parti’ye. Bu 15 tane adamın senin sözde İYİ Parti’yi kabul etti mi, etmedi. Dün baktım sözde İYİ Parti koltuklarında adamın yok, CHP koltuklarında. Gönderdiğin yeri beğenmediler demek ki. İkna edemedin demek ki. Senaryo nasıl çalışacak bilmiyorum, her şey olabilir ha! Bilinen bir şey var; bir fırsat oldu. Sözde İYİ Parti değerlendirdi fırsatı. En güzeli şu; şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar nasıl oynanacak, göreceğiz. Bizim sıkıntımız yok.

Haberin Devamı

OSMANLI’YA İFTİRA ATTI: Ana muhalefetin başındaki zatın tek hezeyanı bu değil, bu zat geçenlerde mezhepçi saplantılarına yenik düşerek Osmanlı’ya iftira attı. Edep dışı. Osmanlı’yı kurucu unsuru olan Yörüklere, Türkmenlere zulmetmekle itham eden bu zatın gönül dünyasının milletimizden ne kadar uzak olduğunu görmüş olduk. Osmanlı bahanesi ile milletimizin değerlerine kin kusan bu zatın iflah olmayacağın iyice anlaşılmıştır.

GEL ADAY OL: Ermeni çetelerinden bölücülere, FETÖ’cülere kadar aynı dili konuşan aynı hissiyatı paylaşan zatın boyunun ölçüsünü, yüreği yetip de meydana çıkabilirse 24 Haziran’da göreceğiz. Bay Kemal zaman geçirme gel hemen aday oluver. Sağda solda niye arıyorsun ya. Bir genel başkana da yakışır ya, gel aday ol.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na adaylık çağrısı: Bay Kemal gel  aday oluver

Erdoğan, Aliyev onuruna akşam yemeği verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev onuruna akşam yemeği verdi. Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi. Aliyev onuruna dün akşam Beştepe’de verilen yemek, basına kapalı gerçekleşti. ANKARA Milliyet

ZATEN SEÇİME GİRİYORLAR: YSK takvimini oluşturuyor. 10 siyasi parti seçime katılıyor. YSK’nın 264 sayılı kararı; taşıma milletvekili ile grup kurdurulan partinin; teşkilatlanma ve kongre barajını aşarak zaten seçime katılama hakkı elde ettiğini görüyoruz. Amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil, YSK kararı gösteriyor ki bu parti seçime girme yeterliliğine sahiptir. Bu tuhaf ve açıkçası millet iradesini hiçe sayma operasyonun gayesini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI: Tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kuruluyor. Milletimiz kirli pazarlıklara değil, kendisine hizmet edene itibar etmiştir. Güneş Motel içinde olanları nasıl millet cezalandırdıysa bunlara da verilecek ceza odur.

KâĞITTAN KAYIĞA BİNENLER: Meydanı haramilere bırakmayacak, kem söz sahiplerine hadlerini bildirmekten de geri kalmayacağız. Bu yolda kendimize yol arkadaşı da bulmuşken ana muhalefeti ve kağıttan kayığına binmeye çalışanları kendi haline bırakmak en doğrusudur.

'5 MAYIS'TA GÖRECEĞİZ'

Erdoğan, Abdullah Gül’ün adaylığı konusunda, “Benim hiç öyle bir problemim, derdim yok. 5 Mayıs’ta meydanda kimlerin olacağı hepsi çıkacak. Dolayısıyla bizde çıkanları göreceğiz, yolumuza devam edeceğiz. Biz her şeyimizi, senaryolarımızı kendimize göre belirleriz. Karşımızdakiler kendilerini bize göre ayarlasınlar” dedi. Erdoğan, Gül ile Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşmeyle ilgili soruya ise “bilmiyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı