Siyaset Erdoğan'dan uçak açıklaması

Erdoğan'dan uçak açıklaması

23.03.2014 - 14:49 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan düşürülen Suriye uçağı için Kocaeli mitinginde açıklama yaptı.

Erdoğandan uçak açıklaması

Türk F-16'ları, Türkiye hava sahasını ihlal eden Suriye savaş uçağını vurdu. Uçağın Suriye'nin Keseb kasabasının batı tarafına düştüğü açıklandı. Olayı doğrulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "O şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde, Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Türk pilotlarının Suriye uçağını vurup düşürmesi hakkında konuşan Erdoğan, "Bugün 12.15 civarında yine bir haşhaşi, Suriye uçağı bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal etti. F16'larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. Niye? Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan bundan sonra bizim tokatımız ağır olacak. Onun için ben başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere Silahlı Kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Mesele bu, mesele bu." dedi

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları ise şöyle:

-Hocaefendinin tek ceketi varmış. Nasıl tek ceketse buna CHP de, MHP de, BDP de sığıyor.

Haberin Devamı

-Pensilvanya'daki zat, çiftiğinin yanında bir yer satın aldı, oraya da montaj fabrikasını kurdu. Orada montajlar yapılıyor. Çok kabiliyetli yeğenleri varmış"

-Ahlakı olmayan bir hareketin kazanma şansı yoktur. Ahlakı olmayan bir hareket kazansa bile kaybetmiştir. Bunlar, işte bu Pensilvanya, bu Pensilvanya partileri en başta ahlaktan yoksunlar

-Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil ama ben de birileri gibi düşünmek zorunda değilim. Şu anda hükümetime verilmiş bir irade vardır. O iradenin gereği neyse biz bunu yaparız. Türkiye'de bir İletişim Başkanlığı vardır Telekomünikasyon, maalesef işgal altında. İşgal altında olan burada her türlü numara yapılıyor.

-Bu 'tweet'i biz kapatacağız. Malum medya bize saldırıyor. Neymiş, 'özgürlüklere tahammülsüzlükmüş'. Kim olursa olsun dinlemiyorum, dünya karşımıza dikilse ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım" dedi.