Siyaset Erdoğan, en çok oy aldığı Bayburt’a teşekkür etti: Türkiye’ye oynanan oyunları gördünüz

Erdoğan, en çok oy aldığı Bayburt’a teşekkür etti: Türkiye’ye oynanan oyunları gördünüz

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 82.1 oranında kendisine destek veren Bayburtlulara teşekkür eden Erdoğan Türkiye’ye karşı oynanan oyunlara dikkat çekerek, “Sizler 24 Haziran’da Bayburt olarak bunun en güzel örneğini verdiniz” dedi

Erdoğan, en çok oy aldığı Bayburt’a teşekkür etti: Türkiye’ye oynanan oyunları gördünüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk ziyaretini yüzde 82.1 ile en çok oyu aldığı Bayburt’a yaptı. Bayburt programı öncesi 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü ve TBMM Onur Ödülü’ne layık görülen Baksı Müzesi’ni ziyaret eden Erdoğan, burada bir çocukla yakından ilgilendi. Erdoğan, Türkiye’ye karşı oynanan tüm oyunların görüldüğünü belirterek, “Sizler 24 Haziran’da Bayburt olarak bunun en güzel örneğini verdiniz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti Bayburt’u tepeden gören bir binada asılı “Biz Bayburtlular, Reis’e dolar düşsün diye değil; vatan düşmesin diye oy verdik” pankartı dikkati çekti.

‘Her birinize şükran’

Cuma namazını Ulu Cami’de kılan Erdoğan, burada vatandaşlarla selamlaştı. Türkiye’ye karşı oynanan tüm oyunların görüldüğünü belirten Erdoğan, “Sizler 24 Haziran’da Bayburt olarak bunun en güzel örneğini verdiniz” dedi. Erdoğan, “Bugün bunun için sizlerle bir aradayız. Buradan nasip olursa Gümüşhane’ye gideceğiz. Ordu’daki bu sel felaketi sebebiyle oradaki kardeşlerimizle bir arada olmak istiyoruz. Orada malum bir kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Yaralı kardeşlerime de acil şifalar versin. Afetlerden de Rabbim bizleri muhafaza eylesin” diye konuştu. Erdoğan, Doğu Karadeniz’in bu ara hep afet imtihanıyla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, “Hayırlısıyla bu afetleri atlatırız. İnşallah bu felaketleri de atlatacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, daha sonra Bayburt Valiliği’ne geçti. Valilikten çıkarak Cumhuriyet Caddesi’ne giden Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bayburt, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma verdiği yüzde 82.1 oranında destekle yine ilk sırada yer aldı. Bayburt bir başka bambaşka. Şahsıma gösterdiğiniz bu sevgi, güven, destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ordu’da yaşanan sel felaketinden etkilenen kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimizi ifade etmek istiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi bu tür felaketlerden muhafaza eylesin. Devletimiz bütün imkanlarıyla sel felaketinde evleri, iş yerleri, mahsulleri zarar gören vatandaşlarımızın yanındadır. Hiç endişe etmesinler.

Erdoğan, en çok oy aldığı Bayburt’a teşekkür etti: Türkiye’ye oynanan oyunları gördünüz

‘Allah bes, baki heves’

Ecdadımız ne güzel söylemiş: ‘Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter. Malına güvenme bir kıvılcım yeter. Rabbine güven, o her şeye yeter. Öyle mi? Biz sadece Rabbimize güveniyoruz. Pek çoklarımızın evlerini, iş yerlerini süsleyen o güzel Osmanlıca levhada dendiği gibi ‘Allah bes, baki heves’ diyoruz. Bize karşı uzatılan her dost eline, açılan her dost yüreğine samimiyetle karşılık vermeye devam edeceğiz. Ülkemize karşı atılan her iyi niyetli adıma misliyle mukabele ettik, etmeyi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

CHP’ye eleştiri: Tüm enerjilerini koltuğa harcıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’deki kurultay tartışmalarına ilişkin, “Ana muhalefet partisi tüm enerjisini nereye harcıyor, koltuğa” ifadelerini kullandı.

Baybur’tan sonra Gümüşhane’ye geçen Erdoğan, Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, toplam yatırım bedeli 1 milyar lira olan, bünyesinde 17 kilometre uzunluğunda 9 tünel, 13 köprü ve 4 viyadüğün olduğu Gümüşhane çevre yolunu vatandaşların hizmetine sunduklarını aktardı.

‘Siyasi cambazlık’

Konuşmasında CHP’deki kurultay tartışmalarına da değinen Erdoğan, “Ana muhalefet partisi tüm enerjisini nereye harcıyor, koltuğa. Partililer de genel merkezin önüne getirmişler bir tane koltuk koymuşlar. Dertleri bu. Ama bizim öyle bir derdimiz var mı? Önümüzdeki hafta sonu biz de büyük kongremizi yapacağız. Var mı bir sıkıntı, yok” dedi. Erdoğan, “Birileri yaşadıkları onca hezimete rağmen koltuklarını korumak için her türlü siyasi cambazlığa başvurabilir. Birileri sandıklar kapanır kapanmaz makam kavgasına, rant ve çıkar kavgasına tutuşabilir. Ama biz asla böyle bir hareket değiliz ve olamayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bayburt ve Gümüşhane’nin ardından memleketi Rize’ye dönen Erdoğan, bugün de sel felaketinin yaşandığı Ordu’da incelemelerde bulunacak.

‘Kabadayılık sökmez’

Erdoğan, ABD ile yaşanan krize değinirken, “Koyunlarında büyüttükleri, malikanelerde ağırladıkları FETÖ’cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar, bize hukuk dersi veremez. Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. Meselelerin çözümü sükunettir, suhulettir, müzakere ve diplomasidir. Bunun dışındaki her yolun sonu çıkmaz sokak olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, en çok oy aldığı Bayburt’a teşekkür etti: Türkiye’ye oynanan oyunları gördünüz

Baksı Müzesi’ni ziyaret etti

Erdoğan, Karadeniz turu kapsamında Rize’de geceyi geçirdiği evinden helikopterle Bayburt’a gitti. Erdoğan, Bayburt programı öncesi çağdaş sanatla geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında buluşturan Bayraktar köyündeki, 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü ve TBMM Onur Ödülü’ne layık görülen Baksı Müzesi’ni ziyaret etti. Basına kapalı ziyarette Erdoğan, müzeyi gezdi, müze kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve yetkililerden eserler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.