Dünya ‘Erdoğan ile hayli sık görüşüyoruz’

‘Erdoğan ile hayli sık görüşüyoruz’

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rus “NTV” kanalında yayınlanan bir mizah programına katılan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, eşi Tatyana Navka ile işindeki yoğunluk sebebiyle, neredeyse Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ayrı sıklıkta görüşebildiğini söyledi.

‘Erdoğan ile hayli sık görüşüyoruz’

Peskov, programda “Eşinizle mi, yoksa Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la mı daha sık görüşebiliyorsunuz?” şeklindeki soruya gülümseyerek, “Yaklaşık olarak aynı sıklıkta görüşebiliyoruz. Eşimle önceden de olduğu gibi nadiren görüşüyoruz, belki de bu nedenle duygularımızda soğuma olmuyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Sputnik ajansının haberine göre söz konusu programda Peskov’a sorulan sorulardan biri de, Kremlin’e giriş yaptığı belgenin geçerlilik süresiyle ilgiliydi. Bu soruya da şakayla karşılık veren Peskov, belgenin süresinin, Putin’in yemin ettiği 7 Mayıs’ta dolduğunu ve şimdi işe geçersiz belgeyle gittiğini itiraf etti. Peskov, yine gülümseyerek, “Şimdilik girmeme izin veriyorlar” ifadesini kullandı.

‘Ter ile uyanıyorum’

Peskov, şakayla karışık söylemlerine devam ederek, rüyalarında Rusya lideri Putin’in her zaman katı biri olarak karşısına çıktığını, bu yüzden de her defasında terler içinde uyandığını söyledi. Son yıllarda yaptığı işten bıkıp bıkmadığı sorusunu da yanıtlayan Peskov, “Hiçbir şekilde kabak tadı vermiyor. Kimi zaman çok zor olsa da, bu benzersiz bir deneyim” ifadelerini kullandı.

Yazarlar