Siyaset Erdoğan ile Rivlin'in karşılıklı jesti

Erdoğan ile Rivlin'in karşılıklı jesti

06.12.2016 - 14:58 | Son Güncellenme:

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin son adımında, sembolik önemi yüksek olan karşılıklı jestler yapıldı. Buna göre İsrail Büyükelçisi, gelişinden daha iki iş günü geçmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Na'eh, güven mektubunu sunarak hızlı bir biçimde görevine başladı. Türkiye'nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem ise 10 Aralık cuma günü İsrail'e gidecek. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, 12 Aralık pazartesi günü Ökem'i kabul ederek güven mektubunu alacak. Rivlin de, büyükelçiyi gelir gelmez iki iş günü içinde kabul ederek, Erdoğan'ın jestine karşı jest yapacak.

Erdoğan ile Rivlinin karşılıklı jesti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, sembolik jestlerle iki ülke arasındaki iyi ilişkilere verdikleri önemi güçlü bir biçimde ortaya koydu. İsrail doğalgazı ve enerji alanında iki ülke arasında temasların önümüzdeki dönemde yoğunlaşması bekleniyor..

Haberin Devamı

Devletlerarası ilişkilerde ve diplomaside, sembolik tutumların büyük önemi var. Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinin son adımında da, karşılıklı sembolik anlamı yüksek olan jestler yapıldı. milliyet.com.tr'ye değerlendirmede bulunan diplomatik kaynaklar bir ayrıntıya çekti.

İsrail’in yeni Ankara Büyükelçisi Eitan Na’eh, perşembe günü Ankara'ya geldi. Büyükelçi, gelişinden daha iki iş günü geçmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Na'eh, güven mektubunu sunarak hızlı bir biçimde görevine başladı.

Türkiye'nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, 10 Aralık cuma günü İsrail'e gidecek. İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, 12 Aralık pazartesi günü Ökem'i kabul ederek güven mektubunu alacak. Rivlin de, büyükelçiyi gelir gelmez iki iş günü içinde kabul ederek, Erdoğan'ın jestine karşı jest yapacak.

Haberin Devamı

İlişkilerin normalleşmenin ardından en önemli temaslardan birinin enerji alanında yapılması bekleniyor. Ele alınacak önemli projelerden biri, İsrail doğalgazının Türk pazarına girmesi ve buradan Avrupa'ya açılması olacak. İsrail'den Türkiye'ye uzanacak bir doğal gaz boru hattının inşası da değerlendirilen seçenekler arasında yer alıyor.