Siyaset Erdoğan’ın telefon diplomasisi

Erdoğan’ın telefon diplomasisi

08.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre May, Erdoğan’ın şahsında Türk halkına taziyelerini iletti.

Erdoğan’ın telefon diplomasisi

Menfur terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını ifade eden May, terörle mücadele konusunda Türkiye’nin her zaman yanında olduklarını vurguladı. Erdoğan ve May, Kıbrıs meselesi hakkında da görüş teatisinde bulunurken, Cenevre’de ileriki günlerde yapılacak müzakerelerin adadaki soruna adil ve kalıcı bir çözüme vesile olmasını diledi.

Erdoğan, ayrıca Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile telefon görüşmesi yaptı. Şerif, Türkiye’deki son terör saldırılarının Pakistanlıları da derinden üzdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde ise Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Kıbrıs’la ilgili müzakere süreci hakkında görüş teatisinde bulunulan görüşmede, Suriye’deki son gelişmelere de değinildi. Erdoğan, Türkiye olarak Kıbrıs’ta, her iki toplumu da tatmin edebilecek adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümden yana olduklarına dikkati çekti. Erdoğan ve Guterres, önümüzdeki günlerde tarafların Cenevre’de yapacakları görüşmelerin sorunun çözümü için önemli bir fırsat olabileceğini belirtti. Guterres, gerek mültecilere yardım, gerekse de Suriye meselesine bir çözüm bulma konularında Türkiye’nin bölgedeki aktörlerle birlikte son dönemde sarf ettiği çabaları takdirle karşıladığını da ifade etti.