Siyaset Erdoğan: Kur'an-ı Kerim'i hakkıyla okumak gerek!

Erdoğan: Kur'an-ı Kerim'i hakkıyla okumak gerek!

17.06.2016 - 15:38 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Kuran-ı Kerim'in güzel okunması kalpleri fethetmesi açısından çok önemlidir. Kuran-ı Kerim Mekke'de inmiş, Kahire'de okunmuş, İstanbul'da yazılmıştır derler.Kur'an-ı Kerim İstanbul'da en güzel şekilde yazılmakla kalmayıp aynı zamanda en güzel şekilde de okunuyor" dedi.

Erdoğan: Kuran-ı Kerimi hakkıyla okumak gerek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen IV. Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ödül törenine katıldı.

Haberin Devamı

Kur'an-ı Kerim İstanbul'da en güzel şekilde yazılmakla kalmayıp aynı zamanda en güzel şekilde de okunduğuna vurgu yapan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Diyanet İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'na katılan kardeşlerimi tebrik ediyorum Hafızlık ve güzel okuma kategorilerinde ilk 7'ye giren kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kuran-ı Kerim Mekke'de inmiş, Kahire'de okunmuş, İstanbul'da yazılmıştır derler.Kur'an-ı Kerim İstanbul'da en güzel şekilde yazılmakla kalmayıp aynı zamanda en güzel şekilde de okunuyor.

İlk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarının işe kendi kitaplarını okumakla başlamaları gerektiği bellidir.Milletimiz kendi kurduğu veya sahip çıktığı müesseseleri aracılığı ile Kur'an-ı Kerim eğitimlerini sürdürmüşlerdir. İmam Hatipler bu konuda çok önemli işlere imza atmıştır.Şimdi okullara getirdiğimiz seçmeli dersle tüm öğrencilerimize Kur'an-ı kerim öğrenme şansı verdik.

Haberin Devamı

KUR'AN-I KERİM'İ HAKKIYLA OKUMAK GEREKİR

Kuran-ı Kerim'in gönüllere ve zihinlere de girmesi gerekiyor. Bizlere düşen görev 1400 yıldır muhafaza edilen bu yüce kitabımızın mesajlarını önce kendimiz içselleştirmeli ardında tüm dünyaya aktarmalıyız. Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun nedeni Kuran-ı Kerim'in yeterince okunup anlaşılmamasıdır. Kuran-Kerim'i hakkıyla okumak ve kavramak gerekiyor. Kuran-ı Kerim'in güzel okunması kalpleri fethetmesi açısından çok önemlidir. Kalpler feth olunca zihinde düşünmeye başlar. Bu bakımdan Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nı düzenleyen tüm heyeti tebrik ediyorum.

Merhum muhterem hocam az da olsa kendisinden ben de kıraat dersi aldım. Kendisine rahmet diliyorum, ailesine saygılarımı bildiriyorum. Ramazan-ı Şerifiniz mubarek olsun diyor, ya Rab bizleri nasıl Ramazan'a kavuşturduysan aynı şekilde Ramazan Bayramı'na da kavuştur diyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum.