Siyaset Erdoğan: Twitter'ın kökünü kazıyacağız

Erdoğan: Twitter'ın kökünü kazıyacağız

20.03.2014 - 17:42 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, "Mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. 'Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der' hiç beni ilgilendirmiyor" dedi. Bu sözü anında uluslararası ajanslara flaş olarak düştü....

Erdoğan: Twitterın kökünü kazıyacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter konusunda mahkeme kararı çıktığını belirterek, "Uluslararası komplolar bunun içinde. Bu Twitterlar var ya, mahkeme kararı çıktı. Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Gökdere'de coşkulu kalabalığa hitap etti. 30 Mart'ta milletin, hile, iftira ve montajlara geçit vermeyeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "30 Mart'ta sadece AK Parti'ye değil sizler kendi iradenize, kendi ülkenize istikbalinize sahip çıkacaksınız. Bursa sultanların olduğu kadar, alimlerin şehridir, evliyanın şehridir. Gönül insanlarının şehridir. Bursa gerçek alim kimdir bilir. Bursa gerçek evliyayı bilir. Bir tek ceketim var deyip, holdingleri şirketleri milyar dolarları yönetenden alim olmaz. Pencere kenarlarında yattım diye övünüp ananaslarla tespihler, rafineri ihale, şantaj, tehditle meşgul olana alim denmez. İnsanların telefonlarını gizlice dinleyenden, bunları şantaj olarak kullanandan derviş, gönül insanı, hizmet eri olmaz. Memleketine fitne sokandan, dostunu arkadan vurandan, kardeşini kuyuya atandan, insanların mahremini gözetleyenden münzevi olmaz. Her türlü kirli işe bulaşan memleketin her meselesine burnuna sokandan asla din adamı, alim, muteber insan olmaz. Bir başbakanı bir cumhurbaşkanını, bir bakanı dinleyemezsiniz. Mahkeme kararı alamazsınız. Bunlar bütün bunları yaptıkları gibi devletin kurumlarını, güvenli hat diye Başbakan, Cumhurbaşkanı'na verilen kriptolu telefonları dinleyecek kadar adiler, alçaklar" dedi.

Haberin Devamı

"TWITTER'IN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Uluslararası komploların da organizasyonun içinde olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, "Bu Twitterlar var ya, mahkeme kararı çıktı. Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler, bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek, devletin sırlarını bu tür kanallarla uluslararası yerlere fitnelemek değildir. Buna fırsat vermeyeceğiz. Süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güvenliği burada söz konusu. Ülkeme fitne fesat sokmak isteyen, ister ulusal uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti ve bizi bulacaktır. Zaten sizin bize verdiğiniz güç olmasa bu adımları atabilir miyiz? Siz bize bu gücü verdiniz. 4 bakanla ilgili fezleke dediler. Dün parlamentodaydılar. 10 gün sonra seçim var. Bundan sonra yapsaydınız olmaz mıydı. Ruh ikizleri bir araya geldiler. Pensilvanya da dahil. MHP, CHP, BDP, Pensilvanya hepsi bir arada. Meclisin kapısını bilmeyenler dün oradaydı. Zannettiler ki AK Parti gelmeyecek. Nasıl gelmeyiz" diye konuştu.