Siyaset Erdoğan ve Bahçeli bir araya gelecek

Erdoğan ve Bahçeli bir araya gelecek

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre devletin yeniden yapılandırılmasını da sağlayacak anayasaya uyum düzenlemeleri kapsamında ilk pakette sona gelindi. Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta bir araya geleceklerini söyledi.

Erdoğan ve Bahçeli bir araya gelecek

Ak Parti ve MHP’nin uyum düzenlemelerini birlikte şekillendirmek amacıyla oluşturduğu Milli Mutabakat Komisyonu, dün bir kez daha toplandı. Toplantıda, bu hafta genel başkanlara sunulması planlanan paketle ilgili son değerlendirmeler yapıldı. Komisyon üyesi Ünal, toplantı öncesi partisinin grup toplantısına gelişinde gazetecilerin çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Ünal, ilk uyum paketiyle ilgili gelinen noktanın sorulması üzerine ise çalışmayı bu hafta tamamlayarak genel başkanlara sunacaklarını belirtti.

Buna göre Erdoğan-Bahçeli’nin yapacakları görüşmede Milli Mutabakat Komisyonu’nda Ak Parti kanadının başkanlığını üstlenen TBMM Anayasa Komsiyonu Başkanı Mustafa Şentop ile MHP kanadının başkanlığını üstlenen MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da hazır bulunacak.

SP gündemde yok

Ünal, hazırlanan metnin Saadet Partisi’ne (SP) gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin soru üzerine, böyle bir durumun olmadığını kaydetti. SP’nin uyum yasalarına ilişkin çalışmasını Ak Parti’ye yazılı olarak ilettiğine değinen Ünal, bütün siyasi partilerin sundukları katkıları dikkate aldıklarını aktardı.

Haberin Devamı

SP ile yapılan görüşmede ittifak konusunun görüşülmediğini anlatan Ünal, “İttifak yapalım ya da yapmayalımdan ziyade genel bir dış politika, iç gündem değerlendirmesi ve uyum paketine ilişkin düşüncelerini bizimle paylaştılar. Dolayısıyla ittifak zemini oluşturacak bir değerlendirme yapılmadı. Bundan sonra da olup olmamasına dair de herhangi bir iz ya da işaret söz konusu değil” değerlendirmesinde bulundu. Ünal, tekrar bir görüşmenin şu anda gündemde olmadığını vurguladı.

Kurmay görüşmesi

Bu arada Ak Parti bünyesinde uyum düzenlemelerine yönelik çalışmaları yürütmek için oluşturulan ve başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın üstlendiği, beş ayrı alt komisyon başkanının yanı sıra Milli Mutabakat Komisyonu’nun Ak Partili üç üyesinin de yer aldığı üst komisyonun bugün Erdoğan ile görüşeceği öğrenildi.


Ak Parti, uyum düzenlemeleriyle ilgili üst ve alt komisyon şeklinde organize ettiği çalışmalarını planlarken, üst komisyonun her ay Erdoğan’ı bilgilendirmesini öngörmüştü.

AK Parti heyeti Başkanı Mustafa Şentop, “Biz çalışmayı bitirdik. Komisyon, seçim ittifakı ve ağırlıklı olarak yerel seçimlere yönelik düzenlemelerle ilgili çalışmalarını tamamladı. Bunu şu an liderlere arz edebilecek durumdayız” dedi.