Tekirdağ Ergene Vadisi İlkokulu Yeşil Bayrak Yolunda

Ergene Vadisi İlkokulu Yeşil Bayrak Yolunda

14.12.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

.

Ergene Vadisi İlkokulu Yeşil Bayrak Yolunda

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde eğitim-öğretim veren kurumlar arasında yer alan Emlak Konut Ergene Vadisi İlkokulu Eko-Okul projesine katılarak yeşil bayrak alma yolunda ilk adımını attı.
Eko-Okul projesinin okul öncesi ile ilkokul ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olduğunu ve okul olarak bu programa dahil olduklarını belirten Ergene Vadisi İlkokulu Müdürü İlyas Yılmaz, “Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar” dedi.
Eko-Okul programının 2016-207 eğitim öğretim yılı itibariyle 62 ülkede uygulandığını da kaydeden Yılmaz, “Program kapsamında 49 binden fazla okula 13 milyondan fazla öğrenciye ve 1 milyon 170 binden fazla öğretmene ulaşıldı. Projenin ilk basamağında Emlak Konut Ergene Vadisi İlkokulu öğrencilerinden oluşturulan eko-timler tüm öğrenci ve okul personeline projenin tanıtımını yaptılar. Geri dönüşüm, çöp ve atık temalı çalışmalar yıl boyu gerçekleştirilecek. Okul içinde hazırlanan geri dönüşüm kutuları ve pet şişe dönüşüm kutusu öğrencilerle paylaşıldı. Atık yağ toplama etkinliği ile öğrencilerin katılımıyla toplanan atık yağlar Esentepe Muhtarlığı’na teslim edildi. Okul bahçesine yaptırılan eko-okul uygulama bahçesi, eko timler tarafından zararlı otlardan temizlenerek, ekime hazır hale getirildi. Gelecek nesillerimizin çevre bilinci kazanması ve sahip olduğu bilgileri davranış haline getirmesi konusunda duyarlı olan ve bir şeyler yapmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Okul 2 yıl süresince yapılacak etkinlikler sonucunda yeşil bayrak almaya hak kazanacak.