Cadde Erhan Çelik'ten en sıcak haber nöbeti

Erhan Çelik'ten en sıcak haber nöbeti

08.02.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

TRT 1 Ana Haber ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ortaklaşa planladığı özel bir program çerçevesinde Erhan Çelik ve haber ekibi, geçtiğimiz hafta sonu Türkiye’nin Irak sınırındaki son karakolu olan Kurt Dağı Üst Bölgesi’nde toplam 48 saat geçirdi.

Erhan Çelikten en sıcak haber nöbeti

Erhan Çelik ve beraberindeki ekip, ilk olarak askeri helikopter ile sınıra en yakın noktaya indirildi. Buradan anti mayın sistemli zırhlı araçlarla karakolun olduğu noktaya çıkarılan ekip, 2 gün boyunca burada kalarak, görev yapan askeri personelin her anına tanıklık etti.

Haberin Devamı

Sabaha karşı teröristlerin yerinin tespit edilmesi ile başlayan operasyonda, Havan silahı ile bulundukları yerde etkisiz hale getirilen 2 teröristin ardından bir terörist de uzun namlulu silahlarla ölü olarak ele geçirildi. Haber ekibi, tüm bu anlarda saldırı hedefindeki karakolda çatışmanın bitmesini bekledi. Çatışmanın ardından ekip, sabaha karşı karakola en yakın birlik olan Besta Tabur Komutanlığı’na götürüldü.

Son derece riskli bir haber yolculuğu yapan ekibin tanıklık ettiği 48 saatin öyküsü bu akşam (8 Şubat 2017/Çarşamba) Erhan Çelik ile TRT 1 Ana Haber’de ekrana gelecek. Bizzat Erhan Çelik tarafından takip edilen ve kaydedilen görüntüler ise uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

Erhan Çelikten en sıcak haber nöbeti