Erik yazın en fazla tükettiğimiz meyvelerden biri kuşkusuz. Ancak bu kadar lezzetli bir meyvenin ömrü de bir o kadar kısa… Sizler de yumuşamaya başlayan erikler ile evde harika bir reçel yapabilir, kahvaltı sofralarınızı tatlandırabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kilo erik
5 bardak toz şeker
1 bardak su
Yarım limon

Yapılışı:

Erikleri saplarından ayıkladıktan sonra yıkayın. Ardından bıçakla ikiye bölün ve içlerinden çekirdeklerini çıkarın.  Doğramış olduğunuz erikleri tencerenin içerisine koyun ve üzerini tamamen kaplayacak şekilde toz şekeri ilave edin. Tencereyi buzdolabına koyun ve şekere yatırmış olduğunuz erikleri bir gece bekletin. Ertesi gün reçel tenceresini ocağa alın ve orta ateşte kaynamasını bekleyin. Fokurdamaya başlayan reçelinizi kısık ateşe alın ve ara sıra karıştırarak kaynatın. Erik reçeliniz koyulaşıp, kıvamını alınca üzerine taze limon suyunu ilave edin ve bir iki dakika daha kaynatın. Ardından reçelinizi ocaktan alın ve reçel kavanozuna boşaltın.

Not: Kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatmayı unutmayın. Erik reçelini serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. 

Afiyet olsun.