İstanbul ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİNE DİKKAT

ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİNE DİKKAT

27.10.2015 - 11:52 | Son Güncellenme:

.

ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİNE DİKKAT

Este Sense Klinik Medikal Estetik Biriminden Türkan Sezer, erkek tipi saç dökülmesinin başlıca nedenlerinin stres ve hormonal bozukluklar olduğunu, tek çözümünün saç ekimi olduğunu söyledi.
Saçın erkelerin en önemli aksesuarı olduğunu ifade eden Sezer, “Erkeklerde günlük 50 ile 80 tel arası saç dökülmesi normal olarak saptanmıştır. 80 teli geçen saç dökülmelerinde, mevcut olan saçlarınız hızla kaybedilir ve bundan sonraki aşaması androgenetik kellik diye adlandırılan saçsızlık meydana gelir. Tüm kafayı kaplayabileceği gibi, büyük sıklıkla şakaklar ve ense bölgesini tutmaz. Bir hastalık olarak kabul edilmez onun yerine erkeklerin karakteristik yapısı olarak kabul edilir. Ergenlik dönemi sonrası erkeklerin yaklaşık yarısı androgenetik alopesi ile karşılaşabilir” diye konuştu.
Saçsızlığın tek çözümünün saç ekimi olduğunu söyleyen Türkan Sezer, “Erkelerde çeşitli sebeplerden dolayı saç dökülmesi görülmektedir. Başlıca nedenleri; stres, yanlış kozmetik kullanımı, ilaç kullanımı (kanser ilaçları, fazla A vitamini vb.) hormonal bozukluklar. Ateşli hastalıklar, anemi, tiroit hastalığı, demir, çinko, protein eksikliği, genetik kaynaklı. Erkeklerde en sık görülen ve kelliğe yol açan saç dökülmesi ise dihidrotestesteronda denilen erkeklik hormonunun genetik olarak kafa derisindeki saç foliküllerini etkilemesinden kaynaklanan androgenetik alopesidir” dedi.
SAÇ EKİMİ
Saç ekimiyle ilgili bilgi veren Sezer, şunları kaydetti:
“Detaylı kan tahlili ve enfeksiyon panellerinize bakıyoruz. Sonuçlar değerlendirildikten sonra operasyon hazırlığı yapıyoruz. FUE sistemi ile ameliyat olacaksanız saclarınız 1 numara tıraş edilir. Operasyonun aşamaları alım, kanal ve ekim işlemlerinden oluşmaktadır. Alım aşamasında uygun pozisyon verilir (yüz üstü). Alım işlemi donör bölgeden çıkan greft sayısına göre uzayabilir . Ortalama 2-3 saat sürer. Operasyon boyunca ağrı duymamanız için lokal anestezi işlemi yapılır. Yaklaşık 10 dk sürmektedir. Her bir saç kökü mikromotor ve iğneli FUE tekniği ile tek tek alınır. Alınan saç kökleri özel mikro pensetlerle tek tek toplanır ve sayımı yapılır. Alım işlemi bittikten sonra kişi isterse yemek ve istirahat molası verilir. Alım işlemi bittikten sonra sıra kanal açma işlemindedir. Kanal açma işlemine başlamadan önce kişinin kendisi ile birlikte doğal saç çizgisi belirlenir ve ekim yapılacak alan kararlaştırılır. Hasta sırt üstü pozisyonda iken ekim yapılacak alanı uyuşturmak için lokal anestezi işlemi uygulanmaktadır. Kişi daha sonra ağrı hissetmeyecektir. Lokal anestezi işlemi bittikten sonra kişinin kendi saç yapısına uygun slitler seçilir. Kişiye göre seçilen slitlerle tek tek kanallar açılır. Bu işlem ortalama 1,5 saat sürmektedir. Kanal işlemi bittikten sonra en son aşama ekim işlemidir. Açılan kanallara saç kökleri itina ile tek tek yerleştirilir. Bu işlem yaklaşık 2-2,5 saat sürmektedir. Operasyon bittikten sonra kişinin pansumanı tamamlanır. Yapılan pansuman operasyondan bir gün sonra çıkartılır. Operasyonun 2.günü 10 günlük saç yıkama tekniği detaylı bir şekilde anlatılır ve ilk yıkama işlemi gerçekleştirilir. Günde kabuk dökme işlemi yapılmaktadır. Kabuk dökme işlemi kişiye göre daha önce yapılabilir. Kişi kabuk dökme işleminden sonra günlük hayatına geri dönebilir. Greftlerin büyümesi ortalama bir sene içinde gerçekleşir.1 yıl sonunda kesin sonuç elde edilir. Operasyon sonrası: 1-6 gün : Operasyondan sonra yüzde hafif şişmeler olabilir. Bu genellikle 3.gün başlar ve 6.gün kendiliğinden iner. Gerekli tedavi uygulandığı taktirde şişmeler görülmez. 7-10 gün : Saçlarınız artık 1-2 mm uzamaya başlar.10. günde kabuklar dökülmüş olur. 1-3 ay : Saçlarınız gözle görülür şekilde uzamaya başlar. Bu süre zarfında sivilce ve yağlanma normaldir. Ekimden ortalama 40 gün sonra PRP ve mezoterapi tedavileri ile saç çıkışları desteklenmektedir. 6-8 ay : Saçların büyük bölümü büyüme evresini tamamlamış olur. Yeni saçlar 2-3 cm uzunluğunda olur ve giderek kalınlaşır. 8-10 ay: Artık saçlar uzamış ve kalınlaşmış olur. 1 yıl : Saçlar çıkışlarını yüzde 100’e yakın tamamlamış olur.”