Erkekler de Özgürce Kıyafet Giymek İstiyor

Erkeklerde görülen meme büyüklüğü, bir diğer adıyla jinekomasti hastalığı artık kabus olmaktan çıkıyor. Günlük hayatlarında ve özel günlerde istediği kıyafetleri giyemeyen erkeklerin ameliyat sonrası özgürce kıyafet seçme imkanı sağlıyor.

Ülkemizdeki erkeklerin yüzde kaçında var ?

Ülkemizdeki erkeklerin %65 ‘inde jinekomasti hastalığı görülmektedir. Sorunun çözümü çok kolay fakat, bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan erkeklerde, hem sosyal hem de psikolojik sorunlara neden olabiliyor.

Erkeklerde nasıl oluşuyor ?

Haberin Devamı

Erkekte olmaması gereken kadınsı meme dokusu durumudur. Genelde altında yatan bir sebep barındırır fakat yüzde 91 sebep bulunamaz. Eğer bu sebep de bulunursa ona yönelik tedaviyi yapmak ilk etapta daha mantıklıdır. Eğer altında yatan herhangi bir sebep yoksa ilaç,kilo, onun dışında hormon bozukluğu yok ise o zaman kişinin ameliyat ile düzenlemesi gerekebilir.

Ameliyat sonrası iz kalmıyor

Bu ameliyatı biz 3 yada 4 delikten yaptığımız memede açtığımız deliklerden gerçekleştirmekteyiz.bu deliklerin maksimum büyüklüğü yarım santim yani 5 milimetreyi bulmaktadır. dolayısıyla izsiz bir ameliyat denilebilir. çünkü bu iyileştikten sonra o bölgelerde herhangi bir iz kalma durumu oluşmuyor. Genelikle liposuctionla birlikte memedeki kalıntı olan gland dediğimiz bezlerin alınması ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ameliyat.

Çok kısa bir süre sonra sosyal hayata devam

Ameliyat sonrası genelde hasta üç ile beş saat hastanede tutuluyor. çok nadiren hastanede kalınıyor ertesi gün taburcu olunuyor genelde 1- 3 hafta korse kullanımını istiyoruz ama 3.gününde hastalar normal hayatına geri dönüyor.

Böylelikle kişi tatile giderken, havuza veya denize girebiliyor…Kalın kıyafetler giymesine gerek kalmıyor…

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com