Kadının evlilikteki rolünü düşününce hızlandırılmış bir çizgi film geliyor gözümün önüne. İnanılmaz Aile'yi izlediyseniz kolları bacakları uzayan bir anne figürü olduğunu hatırlarsınız. Aynı anda ev, eş, çocuklar, yapılacaklar, alınacaklar, pişirilecekler, yıkanacaklar, ütülenecekler gibi detayları düşünürken kendi iç dünyasındakileri yerli yerine de koyması gerekir ki çocuklarını ve kocasını hayata motive edebilsin.

Ay ne kadar basit ve eğlenceli değil mi?

Hayır hiç değil!

Onlarca rolü olan ve yuvayı yapmakla mükellef olan dişi kuşun çökmesi demek sistemin çökmesi demek farkında mıyız? Dışarıdan yemek getiren erkek kuş bir gün bir gelir yuva yok, yerinde yeller esiyor.

Haberin Devamı

-E ne oldu? Sabah buradaydı??

-Sabah buradaydı da, geçtiğimiz son bahardan beri çatırdıyordu, sen farkında değildin.

Nasıl farkında olsun kızlar, biraz mantıklı olalım lütfen. Fark etmeleri için erkeklere yardımcı oluyor muyuz?

Erkek mekanizması nasıl çalışıyor?

-Hayatım senin bir şeyin mi var?

-Yooo, hayr yok.

-Emin misin, suratın asık.

-Hayır iyiyim.

Bu dialog hangimizin hayatından onlarca defa geçmedi?

Kadınlar hemcinsleri ile konuşurken yaşadıkları benzer dialog sonunda mutlaka dökülürler. Sorun ettikleri şeyleri bir bir anlatırlar ve birbirlerine terapi yaparlar.

Ancak aynı soruyu bir erkek sorduğunda cevap çıkmaz. Çünkü kadınlar birbirlerine doğru soruları sormak konusunda da eğitimliler.

Erkeğin bir kadının sorduğu soruları sormasını, mimiklere bürünmesini beklemek zaman kaybıdır. Sağlıklı bir ilişki yaşamanın ilk şartı anlamak. Onu anlamak, onun tarafından hayatı anlamak, onun bakış açısını anlamak.

Anlattıkların karşındakinin anladığı kadar

Aynı dili konuşmadığın birine yol tarifi verebilir misin? Veremezsin. 'Bir şeyim yok' dediğimizde erkekler görevin yerine getirildiğini ve konunun kapandığını düşünüyor.

Yalnızca uzun süren ilişkilerde bir sorun olduğunu fark edip, nokta atışı dokunuş yapabiliyorlar. (o da her zaman değil)

Bir sorun varsa, önlem alınması gereken bir durum, bir hoşnutsuzluk varsa mutlaka konuşulmalı, açık açık. Sakin, hisleri anlatan, durumu gözünde canlandırması sağlanan bir dille anlatılmalı.

Haberin Devamı

Aklımızda tutmamız gereken önemli bir detay daha var. Bir erkeğe sorunumuzu, endişenizi anlattığımızda bir kadından gelmesi muhtemel cevap gelmeyebilir. Yalnızca şunları diyebilir; 'Boşver takma kafana düzelir' veya 'Evham yapıyorsun' veya 'Saçmalama'.

Anlatın, neden böyle hissettiğinizi, uzatmadan ama doğru ifade ederek. Ve anlatırken şunu ifade etmeyi unutmayın 'Seninle bunu konuşuyorum çünkü bunu çözmemde yardımına ihtiyacım var, senin bana bu konuda yardım edebileceğine inanıyorum.'

Erkekler görev ve sorumluluk almayı seviyor. Bundan mutluluk duyuyorlar. Ona aileniz için ne kadar önemli olduğunu hatırlatın, bu görevi üstlenmek ona da çok iyi gelecek.

Günün Sorusu:

En çok hangi konularda susuyoruz?

Papatya Somer

instagram.com/papsmood