Erkekler Partnerlerinin Estetik Operasyon ve Uygulamadan Hoşlanıyor mu?

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %24’ü partnerlerinin kozmetik amaçlı plastik cerrahi ameliyatı olmasını istiyor. Partnerleri için istediği 1 numaralı ameliyat ise % 57 oranla liposuction! Bunu da % 49 ile meme büyütme izliyor.

“Partnerinize bunu istediğinizi söyleyebilir misiniz?” diye sorulduğunda ise sadece %12’si “evet” yanıtı veriyor.

Bu nedenlerin altında eşini üzmek istememe ve tartışma çıkmasından kaçınma gibi durumlar yatıyor.

Dolgu ve botoks Uygulamalarına Kadınlar Partnerleri Olmadan Geliyor

Haberin Devamı

Biz plastik cerrahlardan da botoks veya dolgu uygulamaları için başvuran kadınların hemen hepsi eş veya partnerlerinin bu girişimleri yaptırdığını anlamamalarını istiyorlar Hatta bu tip müdahaleleri yaptırmaya yalnız veya kadın arkadaşlarıyla geliyorlar.

Partnerine Yeni Halini Beğendirme İsteği

Ameliyat talebi ile gelenler ise, eşleri anlamadan ameliyat olmalarının mümkün olamayacağını biliyor. Yüz veya vücudundaki bir veya birden fazla bölgeyi güzelleştirmek ve partnerine de yeni halini beğendirmek istiyor. Ameliyat kararı için partnerleriyle beraber plastik cerrahi konsültasyonuna geliyorlar.

Kadın hastalar partneriyle beraber bizlere başvurduğunda, genelde erkeklerin vurguladığı yapaylaşmadan sadece gerektiği kadarıyla doğal sonuç elde etmek oluyor. Plastik cerraha beraber gelen çiftlerin çoğu, bu konsültasyondan önce kendi aralarında bir konsensusa varmış, tıbbi anlamda bilgilenmek için başvurmuş oluyorlar.

Süreci Daha Rahat Atlatabilirsiniz

Bizlerden ameliyatla ilgili yeni bilgiler edindiklerinde beraber konuyu tartıp ortak karar verebiliyorlar. Baştan beri sürece dahil olan erkekler ameliyat sonrası dönemde partnerlerine destek olabiliyor.

Çift olarak süreci daha rahat atlatabiliyorlar. Estetik cerrahi ameliyatları sadece ameliyat olan kişiyi değil, belli bir ölçü de o kişinin partnerini de etkileyebiliyor. Kendisine destek olabilecek bir partneri varsa ameliyat öncesi ve sonrası dönemde o kişinin varlığını hissetmek çoğu zaman ameliyat sonrası sürecin daha rahat geçmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Çiğdem Ünal
Estetik, Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı