Gündem Erkeklerden Meclis’e ‘şiddet’ şikâyetleri

Erkeklerden Meclis’e ‘şiddet’ şikâyetleri

26.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Ak Partili Radiye Sezer Katırcıoğlu, yaptığı açıklamada Türkiye’de sadece kadınların şiddete maruz kalmadığını, çocukların ve erkeklerin de şiddet yaşadığını aktararak özellikle son günlerde komisyona şiddet mağduru olduğunu ileri süren çok sayıda erkekten şikâyet dilekçesi geldiğini belirtti.

Erkeklerden Meclis’e ‘şiddet’ şikâyetleri

Erkeklerin de şiddet gördüğünü ifade eden Katırcıoğlu, “Komisyonumuza dilekçelerle, mesajlarla, telefonla, sosyal medya üzerinden erkeklerin de şiddete maruz kaldığını anlatan çok sayıda şikâyetler gelmeye başladı. Gelen şikâyetler arasında, boşanma aşamasında eşinin akrabaları tarafından dövüldüğünü, eşinden sözlü, fiziki şiddete maruz kaldığını ya da çocuk icrası sürecinde şiddet gördüğünü iddia eden çok sayıda erkek mağdurlar var” dedi.

‘İyileştirme olmalı’

Katırcıoğlu, “Çok kısa evlilikler yapılıyor, bir anlaşmazlık oluyor, en geç bir yıl sonunda boşanmalar oluyor. Ömür boyu kadın nafakaya bağlanıyor. Erkek ise dar gelirli, gelirinin büyük bir kısmını boşandığı eşine veriyor. Bu nedenle de yeniden bir evlenme durumu olmuyor. Toplumda farklı bir soruna yol açmış oluyor. Bu açıdan mağdur olan erkeklere nafaka konusunda bir iyileştirme yapmak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Çalışma başlattık’

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak bu alanda bir çalışma yaptıklarını aktaran Katırcıoğlu, “Bu konuyla ilgili daha önce kurulmuş alt komisyon var. Alt komisyondaki değerlendirmeler çerçevesinde, her iki tarafı da mağdur etmemek adına bir çalışma başlattık, belli bir noktaya getirdik. Anayasa değişikliğini içeren halk oylaması çalışmaları tamamlandıktan sonra bu konuyu komisyona ve Genel Kurul’a taşıyacağız” dedi.