Dünya Erkeksiz gezegen

Erkeksiz gezegen

26.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Düşük yer çekimli ortamın donmuş spermlere zarar vermediğini belirleyen bilim insanları spermlerin uzayda hayatta kalabildiğini kanıtlarsa kadın astronotlar hiçbir erkeğin adım atmadığı yerleri kolonileştirebilecek

Erkeksiz gezegen

Kadınlar yetecek

Haberin Devamı

Bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma gelecekte Mars’ta kurulacak insan kolonileri için Dünya’dan sperm gönderilebileceğini ortaya koydu. Independent’ın haberleştirdiği araştırmada, Dünya atmosferinin sınırında yer çekimsiz ortama maruz kalan sperm örneklerinin yeryüzü koşullarında saklananlar kadar canlı olduğu belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre, spermlerin uzayda hayatta kalabildiği doğrulanırsa kadın astronotlar daha önce hiçbir erkeğin adım atmadığı yerleri kolonileştirebilecek.

‘Erkeğe gerek yok’

Araştırmanın sonuçlarını İspanya’daki Dexeus Kadın Sağlığı Merkezi’nden Dr. Montserrat Boada, Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyoloji Topluluğu’nun toplantısında sundu. Sheffield Üniversitesi’nden doğurganlık uzmanı Profesör Allan Pacey araştırmayı “Mars’a giden kadın astronotların spermleri yanlarında götürmelerine ve böylece bu yeni dünyayı kolonileştirmelerine imkân tanıyor. Spermler taşınabildiği sürece hiçbir erkeğin gitmesine de gerek olmayacak” diye yorumladı.