Gündem Erken Emeklilik Ve Ne Zaman Emekli Olurum Hakkında Önemli Bilgiler!

Erken Emeklilik Ve Ne Zaman Emekli Olurum Hakkında Önemli Bilgiler!

15.06.2015 - 14:16 | Son Güncellenme:

Emeklilik ve erken emeklilik hakkında tüm merak ettiklerinizi ne zaman emekli olurum uygulaması kullanarak kolayca öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgi haberimizde anlatılmıştır.

Erken Emeklilik Ve Ne Zaman Emekli Olurum Hakkında Önemli Bilgiler

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamalarını kullanarak, son derece pratik ve kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerinizi öğrenebiliyorsunuz. Bu kapsamda bir sigortalı için en çok merak edilen konuların başında gelen emekliliğin ne zaman olacağı sorusunun yanıtını Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması ile alabilme imkanı bulunuyor. Günümüz modern teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını kullanarak, sigorta mükellefleri sigortalarına ilişkin en çok merak ettikleri konular hakkında ayrıntılı ve günce bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri son derece pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her yerden en güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan tüm online hizmet uygulamaları son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sigorta mükellefleri internete erişim sağlayabildikleri her yerde son derece pratik bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını ve emeklilikleri için kalan sigorta durum bilgilerini internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sayede sigorta mükellefleri emekliliklerine kalan süresi öğrenebilir ve kariyer planlamalarını çok daha doğru ve çok daha uygun bir biçimde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde sigorta mükellefleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde emekliliğin hangi tarihte olacağı, emekliliğe ne kadar SSK prim ödeme gün sayısı kaldığını, emeklilik yaşanın olmasına ne kadar kaldığını SSK hizmet süresi hizmet süresinin dolmasına ne kadar kaldığını gibi emeklilik açısından son derece önemli olan bilgilerin internet kolaylığında öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu ne zaman emekli olurum uygulaması ile bu tarz emeklilik bilgilerini öğrenebilmekte olan sigorta mükellefleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan bir diğer SGK uygulaması olan E-SGM uygulamasından güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için şifresiz olarak SGK sorgulama yapılabiliyor. Sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip oldukları bu E-SGM uygulaması geçici olarak servis dışı olduğundan geçici bir süreliğine sadece e-Devlet sisteminden öğrenilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri aracılığı ile en güncel sigorta bilgilerini öğrenerek SGK ne zaman emekli olurum uygulamasında en doğru sonuçlara ulaşabilme imkanına sahip olunabiliyor. E-Devlet sisteminde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ veya ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması 4A hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Sigorta mükelleflerinin dijital platformda yer alan e-Devlet sisteminde bu işlemi gerçekleştirmeleri Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun emeklilik uygulamasında en doğru sonuçlara sadece güncel ve doğru sigorta bilgileri ile ulaşılabilmesidir. Sigorta bilgilerinin güncel durumuna ilişkin bilgi sahibi olmayan sigorta mükellefleri SSK sigorta bilgilerini son derece pratik ve kolay bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor.