Karaman ERMENEK’TEKİ MADEN FACİASI DAVASI

ERMENEK’TEKİ MADEN FACİASI DAVASI

03.08.2015 - 17:52 | Son Güncellenme:

.

ERMENEK’TEKİ MADEN FACİASI DAVASI

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağını su basması nedeniyle 18 maden işçisinin hayatını kaybettiği olayla ilgili görülen davanın üçüncü duruşması, tanıkların dinlenmesiyle devam etti.
Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşması öğleden sonraki oturumla sürdü. Öğleden sonraki ikinci oturumu açan Mahkeme Başkanı’na sanık Abdullah Özbey’in avukatlarından Tevfik Buğdaycı duruşma arasında çıkan olaylar nedeniyle itiraz etti. Av. Buğdaycı, davada can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle davanın Ermenek’ten alınması için başvuru yaptıklarını ama kabul edilmediğini söyleyerek, “Dışarıda biz yine saldırıya uğradık. Bu şekilde davaya devam etmek istemiyoruz. Mağdur avukatları devamlı tweet atıyor. Tanıkların ağzı parayla bantlanmış şeklinde bunlara mahkeme olarak göz yummayın” dedi.
Avukatların itirazının ardından duruşmada tanıkların dinlenmesine devam edildi. Duruşmanın ilk gününde maden kazasından kurtulan 20 işçi tanık olarak ifade verdi. Mahkeme Salı günü de 20 tanığın dinlenmesiyle devam edecek.