Gündem Ermenekli ailelere evlerinin tapuları dağıtıldı

Ermenekli ailelere evlerinin tapuları dağıtıldı

01.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ermenek ilçesinde geçen yıl 28 Ekim günü, terk edilen ocağa dolan suyun yanındaki ocağı basmasıyla yaşamını yitiren 18 madencinin ailesine verilecek evlerin tapuları dağıtıldı.

Ermenekli ailelere evlerinin tapuları dağıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), ölen 18 madencinin ailesine hediye ettiği evin tapuları dağıtıldı. 17’si Ermenek’te, 1’i Zonguldak’ta alınan evlerin tapu dağıtım töreni dün Ermenek’te Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Tapu dağıtım törenine Enerji ve Tabii Kaynaklara Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ölen madencilerin aileleri ve davetliler katıldı. Bakan Yıldız, konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığı sırada davetliler arasındaki Ak Partililer, ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganı atmaya başladı. Bunun üzerine ölen madencilerden Mehmet Tokat’ın eşi Zeynep Tokat, ayağa kalkıp, ”Neyle gurur duyuyorsunuz? Bizim acımız var. Canlarımız gitti. Ne demek gurur duyuyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Tepkiler devam ederken Bakan Yıldız, konuşmasını sürdürdü. Konuşmaların ardından Rifat Hisarcıklıoğlu, sembolik olarak bir tapuyu Bakan Elvan’a teslim etti.