Gündem Ermeni iddiasını yalanlayan belgesel dünyaya açıldı!

Ermeni iddiasını yalanlayan belgesel dünyaya açıldı!

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı en önemli tezlerinden kabul edilen ve yönetmen Serkan koç tarafından hazırlanan belgesel Vimeo adlı internet sitesinden tüm dünyanın erişimine açıldı

Ermeni iddiasını yalanlayan belgesel dünyaya açıldı

Yönetmen Serkan Koç, sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin Rusya’da kapalı tutulan Ermeni arşivlerinden yola çıkarak “Ermeni Belgeleriyle 1915” isimli bir belgesel hazırladı. Türkiye’nin sözde soykırım iddialarına karşı en önemli tezlerinden kabul edilen belgesel, Vimeo adlı internet sitesinden tüm dünyanın erişimine açıldı. ABD’nin birçok eyaletinde özel gösterimi yapılan belgeseli izleyen Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar ve eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da tam not verdi.
‘Belgeler konuştu’
Türkiye’nin sözde soykırım iddialarına karşı en önemli tezlerinden kabul edilen belgeselin yönetmeni Serkan Koç Milliyet’e şunları söyledi:
“Rusya’da kapalı tutulan Ermeni belgelerini gün yüzüne çıkararak, soykırımı iddiaları üzerinden ülkemizi mahkum etmeye çalışanlara karşı bilimsel tezleri ortaya koyduk. Türkiye’nin tezleri, ‘Ermeni belgeleri’ üzerinden dünya kamuoyuna anlatılmıştır. Bu yıl 30 Mart-10 Nisan tarihleri arasında Şikago, Dayton, Michigan, Atlanta ve Fort Lauderdale’de gösterimlerimiz oldu. Nisan ayı sonuna kadar Los Angeles, Wasgington DC ve Tampa’da da gösterimler olacak. Kuzey Karolina’nın Raleigh şehrindeki gösterime, Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar da katıldı. Sancar, bizleri tebrik ederek ‘Türkiyemiz için çok büyük bir görev yapıyorsunuz’ dedi. Yabancılar belgeseli izlerken, önyargı ve düşmanlığı körükleyen yorumları bir kenara koyacaktır. Biz sadece belgeler konuşsun istedik.”

Ermeni iddiasını yalanlayan belgesel dünyaya açıldı


‘İyi çalışma’
Belgeselin tanıtım sayfasında emekli Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un görüşleri ise şöyle yer aldı: “Türkiye’de bugüne kadar yapılan belgesellerin en iyisi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından bu belgeselin mutlaka alınarak okullara ve yurt dışındaki bütün temsilciliklere gönderilmesi, geç kaldığımız bu konuda ilk adımı oluşturacaktır.”

4 dilde hazırlandı

Yönetmen Koç tarafından beş ayda tamamlanan belgeselin danışma kurulunda Prof. Dr. Justin McCarthy, Prof. Dr. Norman Stone, Dr. Mehmet Perinçek, Dr. Pat Walsh, Emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ, Emekli Büyükelçi Nüzhed Kandemir ve Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin yer aldı. Prof. Dr. Heath Lowry’nin 1987 yılında yaptığı röportajların ilk kez yayınlandığı belgeselde, dönemin tanıklarının anlatım ve notlarına da yer verildi. Dört dilde hazırlanan ve ilk etapta İngilizce olarak dünyanın erişimine açılan belgeselde; Prof. Dr. Bernard Lewis, Prof. Dr. Edward Erickson, Prof. Dr. Gunter Lewy, Prof. Dr. Jeremy Salt, Prof. Dr. Justin McCarthy, Prof. Dr. Mihail Meyer, Dr. Maxime Guain gibi yabancı uzmanlar ile Ermeni Patrik vekili Aram Ateşyan ile yapılan söyleşiler de yer aldı.