Gündem Erol Evgin kimdir?

Erol Evgin kimdir?

21.06.2016 - 13:05 | Son Güncellenme:

Sanatçı Erol Evgin verdiği röportajda yaptığı açıklamalar ile Türkiye gündemine oturdu. Demokrasi kavramına değinerek eşitlik üzerinden örnekler veren Erol Evgin bir çok kullanıcının tepkisine yol açtı. Peki Erol Evgin kimdir? İşte detaylar...

Erol Evgin kimdir

Erol Evgin ,yaptığı açıklamalarda demokrasi ile ilgili sözleri nedeniyle bir çok kullanıcının tepkisini çekti. Peki Erol Evgin hangi sözleri ile tepkilere sebep oldu. Sonrasında verdiği basın açıklamasında nelerden bahsetti? İşte Erol Evgin'in açıklamaları...

Haberin Devamı

İşte Erol Evgin'in o sözleri:

"Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil.
Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin."

Eleştirilerin ardından Erol Evgin bir basın açıklaması yaptı:

"Bir gazeteye verdiğim röportajda; sağlıklı bir demokraside eğitimin önemini vurgulamak için verdiğim bir örnekten yola çıkarak yorum yapanlardan, röportajın tamamını okumalarını rica ediyorum. O kısa sohbette adalet ve eşitlik kavramları birbirine girmiş gibi görünüyor olabilir. Benim adaletten, eşitlikten ve demokrasiden yana olduğumu beni tanıyan herkes bilir. Rahmetli Vehbi Koç’un ünlü sözleri benim de anayasamdır: “Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım. Demokrasi varsa hepimiz varız.”

Haberin Devamı

EROL EVGİN KİMDİR?

Erol Evgin kimdir

Erol Evgin (16 Nisan 1947, İstanbul) POPSAV’ın kurucusu olan Türk pop müziği sanatçısıdır. Sunuculuk, oyunculuk ve mimarlık da yapmıştır.Yüksek mimar Emel Evgin ile evli ve 2 çocuk babasıdır. Oğlu Türk pop müziği sanatçısı Murat Evgin’dir. Liseyi İstanbul Erkek Lisesi'nde, üniversiteyi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü'nde okumuştur. Bir dönem aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır. Daha sonra eşi ile birlikte bir mimarlık bürosu açmışlardır. Ayrıca Popüler Müzik Sanatı Vakfı'nın (POPSAV) kurucusu olup, üç yıl vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Halen POPSAV Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evgin Almanca ve İngilizce bilmektedir. Erol Evgin'in Erol, Ozan ve Eren adında 3 Torunu bulunmaktadır.

1969 yılında ilk 45'lik plağı "Sen – Eski Günler"i çıkardı. Daha sonra Çiğdem Talu ve Melih Kibar ile birlikte çalışmaya başladı. Bu çalışma sonucu “İşte Öyle Bir Şey”, “Sevdan Olmasa”, “Bir de Bana Sor”, “İçimdeki Fırtına”, “Etme Eyleme”, “Söyle Canım” , “Deli Divane”, “Hep Böyle Kal” adlı 45'lik plakları çıkardı. “İşte Öyle Bir Şey” ve “Söyle Canım” adlı 45'lik plakları ile Altın Plak ödülü'nü kazandı. 90'lı yıllarda, uzun süre yeni albüm çıkarmaya ara verdi. 1997 yılında kendi bestelerinin çoğunlukta olduğu “Sen Unutulacak Kadın Mısın?” adlı albümü çıkardı. 2002'de oğlu Murat Evgin ile birlikte, 20 konserlik “Baba – Oğul” konser – show turnesi gerçekleştirdiler.Erol Evgin, 2003'te, “İbadetim” adlı albümünü çıkardı.

Haberin Devamı

1980 - 1984 yılları arasında Haldun Dormen'in yazıp yönettiği, "Hisseli Harikalar Kumpanyası" (400 kez) ve "Şen Sazın Bülbülleri" (200 kez) adlı müzikallerde başrol oyuncusu olarak sahneye çıktı. Üç müzikal filmde başrol ve Ihlamurlar Altında dizisinde oynamıştır.
1992 – 1994 yıllarında ANS-FremantleMedia ortaklığında Show TV’de yayınlanan “Süper Aile” adlı yarışma programını 400 bölüm sunmuştur. 1995 – 1996 yıllarında, TRT 1’de kendi yapımı “Erol Evgin Show” adlı programın genel yönetmenliğini ve sunuculuğunu yaptı. 1999 - 2003 yıllarında, Kanal D ve Star TV’de "Bir Sevda Masalı" adlı programı, 100 bölüm hazırlayıp sundu. Bir Şarkısın Sen adlı müzik programını sunmuştur. Son olarak Show Tv'de Benzemez Kimse Sana adlı yarışma programında jüri üyeliği yapmıştır.