Gündem Erol Olçok'un ismi verildi

Erol Olçok'un ismi verildi

08.12.2016 - 20:22 | Son Güncellenme:

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, 15 Temmuz  şehitlerinden Erol Olçok'ın ismini, üniversite bünyesindeki sinema salonuna  verdiklerini bildirdi.

Erol Olçokun ismi verildi

Çelik yaptığı yazılı açıklamada, senatonun, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehit düşen Erol Olçok'un ismini üniversite bünyesindeki sinema salonuna verilmesini kararlaştırdığını bildirdi.

Haberin Devamı

Devlet içinde örgütlenen FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında 241 vatandaşın şehit düştüğünü, Erol Olçok'un da 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip'le demokrasi ve vatanı savunmak için köprüye giderek canı pahasına mücadele ettiğini vurgulayan Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Bizler de Uşak Üniversitesi olarak bu mücadeleyi ve anısını üniversitemizde yaşatmak için sinema salonumuza 15 Temmuz Şehidi Erol Olçok’ın ismini verdik. Milletimiz, gazilerimiz ve 241 şehidimizin göstermiş olduğu cesaret ve fedakarlık sayesinde hainlere karşı durulmuştur. Onların hatırası üniversitemizin her köşesinde yaşatılacaktır."

Uşak Üniversitesi olarak istiklal ve istikbal mücadelesi ve anısına sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Rektör Çelik, "Buradan bir kez daha her şeyden kutsal gördükleri iradelerine sahip çıkmak, devletinin yanında olduklarını göstermek için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Erol Olçok Kimdir?

1963 yılında Çorum doğumlu, İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi Bölümünü mezunu Olçok, 1987 yılında Arter Reklam Ajansı'nı kurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde dönemin belediye başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığı görevini yürüten Olçok, 1999 seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nin Türkiye genel seçim kampanyasını yaptı.

AK Parti'nin kuruluş çalışmaları sırasında Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte çalışma teklifini kabul eden ve kuruluşundan itibaren AK Parti'nin siyasi iletişimini yürüten Olçok, AK Parti'nin genel ve yerel seçim kampanyalarını yönetti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi üzerine "15 Temmuz Şehitler Köprüsü"ne giden Olçok, askerlerin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip'le birlikte şehit düştü.