Teknoloji Erotik e-kitaplara yasak geldi!

Erotik e-kitaplara yasak geldi!

25.06.2015 - 17:48 | Son Güncellenme:

İnternet ve mobil dünyada en çok ilgi gören konulardan biri olan erotik içerik konusunda Almanya attığı adımla erotik veya cinsel içerikli elektronik kitaplara yasak getirdi. Ülkemizde içki satışlarına benzer bir...

Erotik e-kitaplara yasak geldi

İnternet ve mobil dünyada en çok ilgi gören konulardan biri olan erotik içerik konusunda Almanya attığı adımla erotik veya cinsel içerikli elektronik kitaplara yasak getirdi. Ülkemizde içki satışlarına benzer bir yöntemle Almanya hükumeti çıkardığı bir yasa ile bundan böyle +18 içeriğe sahip elektronik kitapları sadece gece 22:00 ile sabah 06:00 saatleri saatleri arasında satış sınırı koydu. Çocukları ve gençleri korumaya yönelik olduğu söylenen bu düzenleme dünya basınında farklı yorumlarla karşılanırken bir taraf çocukların bu tür içeriklerden korunması gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

Bu gruba karşı duran diğer bir görüş ise bu tür yasakların +18 içerik konusunu çocuk ve gençlere daha cazip görüneceği ve saklanan gizlenen bilgilere daha fazla ulaşmak isteyeceklerini belirtti. Konulan bu yasağın arkasında yatan ve bu yasağı oluşturmayı tetikleyen konu ise Almanya'da son dönemde hızla yayılan transeksüel birinin anılarının anlatıldığı "Schlauchgelüste" isimli e-kitabın çocuklar ve gençler arasında hızla popüler olması olarak gösterild. Sözkonusu mevzuata uymayan alışveriş sitelerini bekleyen ceza ise gerçekleşen eyleme göre 500 bin Euro'ya kadar çıkabiliyor. Peki siz bu tür konularda eğitim verilmesini mi yoksa ulaşılmaması için yasaklar getirilmesini mi mantıklı buluyorsunuz? Görüşlerini aşağıda yer alan yorum bölümümüzde paylaşbilirsiniz.