Gündem Ertaş belgeseli gösterime hazır

Ertaş belgeseli gösterime hazır

25.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Neşet Ertaş’ın hayatı, sanatı ve felsefesi ‘Ah Yalan Dünyada’ belgeseliyle izleyiciye aktarılıyor. Ertaş’ın duygu ve düşünce dünyasına ışık tutan belgesel gösterimde...

Ertaş belgeseli gösterime hazır

Hayattayken UNESCO tarafından ‘yaşayan insan hazinesi’ ilan edilen, halk müziği geleneğinin en büyük ses ve saz ustalarından Neşet Ertaş’ın hayatı, sanatı ve felsefesi ‘Ah Yalan Dünyada’ belgeseliyle izleyiciye aktarılacak.

Bir yılda tamamlandı
Atalay Taşdiken ve Hacı Mehmet Duranoğlu imzasını taşıyan belgesel, Kalan Müzik işbirliğiyle hazırlandı. Yaklaşık bir yılda tamamlanan belgesel için özel ses ve görüntü kayıtları bir araya getirildi, Neşet Ertaş hakkında bugüne kadar yazılan bütün kitap ve bilimsel yayınlar tarandı.

Anılarını paylaştılar
Belgeselde Hasan Saltık, Bayram Bilge Tokel, Erol Parlak, Uğur Yücel, Erdal Erzincan, Erkan Mumcu, Feryal Öney, Candan Murat Özcan ve Derviş Deniz’in de aralarında olduğu isimler, yapılan röportajlarla Ertaş’la ilgili anılarını aktardı. Türkiye ilkgösterimi 52. Antalya Uluslararası Film Festivali’nde yapılan ve Ertaş’ın, duygu ve düşünce dünyasına ışık tutan belgesel, bugünden itibaren sinema salonlarında gösterimde olacak.