Dünya Ertegün kitabında taciz iddiası

Ertegün kitabında taciz iddiası

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ahmet Ertegün’ün eski sekreteri, Amerika’da yayımlanacak kitabında ünlü müzik adamını ve çevresindeki kişileri ‘cinsel taciz’ ile suçladı!

Ertegün kitabında taciz iddiası

Amerikan müzik endüstrisinin en büyük isimlerinden Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün hakkında 4 Eylül’de bir kitap yayımlanacak. Ancak bu kitap, bir biyografiden ziyade Ertegün’ün ve etrafındakilerin kirli çamaşırlarını ortaya dökme iddiasıyla yola çıkan bir anlatı. 1980’lerin sonunda Ertegün’ün sekreterliğini yapan Dorothy Carvello’nun yazdığı kitap, MeToo hareketinin müzik dünyasındaki yansımasından sadece küçük bir örnek olarak değerlendiriliyor. Müzik endüstrisini yakından tanıyan ve Atlantic Records’daki sanatçı ve repertuvar uzmanı ilk kadın unvanına sahip Carvello, bu mertebeye ulaşmadan önce Ahmet Ertegün’ün sekreterliğini yapmış.

Ertegün kitabında taciz iddiası

Haberin Devamı

‘Bana dokunuyordu’

Ertegün’ün ve etrafındaki isimlerin, birlikte çalıştıkları kadınlara cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden Dorothy Carvello’nun kitabı, ‘Hit Olmak Uğruna Her Şey’ adını taşıyor. billboard.com internet adresinde kitaptan yayımlanan bölümlerde Carvello’nun şu iddiaları da yer aldı: “1987’de Atlantic Records’da çalışmaya başladım. Ofisim, Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün, Atlantic’in başkanı Doug Morris ve yardımcısı Sheldon Vogel’in odalarının olduğu yönetim kanadındaydı. Yöneticilerden biri her gün odamın yanından geçerken ‘Seviş benimle’ diye sesleniyordu. Dünyanın en kaba adamlarından biri olan Tunç Erim’in odasına da çok yakındım. Herkese ahlaksız lakaplar takıyordu ve bana dokunarak tacizde bulunuyordu.”