Kayseri Erü'de ‘Siber Güvenlik' Konferansı Düzenlendi

Erü'de ‘Siber Güvenlik' Konferansı Düzenlendi

07.04.2017 - 13:22 | Son Güncellenme:

.

Erüde ‘Siber Güvenlik Konferansı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Bilgi Güvenliği Kulübü tarafından ‘Siber Güvenlik’ konulu konferans düzenlendi.
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Siber Güvenlik Araştırmacıları Ömer Çolakoğlu ve Sibel Kara’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
SQL Server Logging& Auditing Eğitimi hakkında bilgi veren Ömer Çolakoğlu,etkinlik düzenlemekteki amaçlarının siber güvenlik konusunda insanları bilinçlendirmek olduğunu söyledi.
Çolakoğlu, “Bu tür etkinliklere elimizden geldiği kadar devam etmeye çalışacağız. Çünkü bize dönüşleri de güzel oluyor. İnsanlar artık siber güvenlik konusunda bilinçlenmeye başladılar. Son dönemde gerek sosyal medyadan gerekse ulusal medyadan bu konuya yoğun bir ilgi var. Artık bu eğitimler yurt dışında da devam edecek. Amacımız bu tür etkinliklerle siber güvenlik konusundaki eğitimlerin devamını ve insanların bilinçlenmesini sağlamak” dedi.
Bir hackerin yapabilecekleri hakkında bilgi veren Sibel Kara, günümüzde amaçları farklı, çok sayıda hacker türünün olduğunu ifade etti.
Kara, “Günümüzde amaçları farklı olan bir çok hacker türü bulunmaktadır. Bunlar, hacktivist, siyah şapkalı, beyaz şapkalı, gri şapkalı, yazılım korsanı, phreaker, scriptkiddie ve lamer gruplardır. Bunlardan hacktivistgruplar, kendi politikalarını, düşüncelerini ve söylemlerini duyurabilmek için bir sistemi hackleyerek o sistemi çökertirler. Lamer gruplar ise, bilgi düzeyi en düşük olan hacker gruplardır. Bu gruplar sadece bir hesabı çökertebilirler. Yapıyı çökertemezler. Çünkü bir yapıyı hacklemek için sistemi, yazılımı, yapının içerisinde ne gibi programların kullanıldığı gibi birçok faktörü bilmek gerekir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından konferans son buldu.