Erzincan Erzincan Ağız Diş Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hizmete Girdi

Erzincan Ağız Diş Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hizmete Girdi

05.06.2018 - 16:53 | Son Güncellenme:

Erzincan'da hayırsever işadamı Hacı Ali Akın'ın desteğiyle yaptırılan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta kabulüne başladı İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik: "Hizmet kalitesini artırma anlamında çok önemli eksiği yerine getirdiğini düşünüyoruz. Hastanemiz, Erzincan'a yakışır şekilde hizmet verecektir"

Erzincan Ağız Diş Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hizmete Girdi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da yapımı tamamlanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik ve beraberindekiler, hizmete giren hastanede incelemelerde bulunarak Başhekim Dr. Fatih Çelik’ten bilgi aldı.

Hirik, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırsever işadamı Hacı Ali Akın'ın desteğiyle yapılan, 25 bin metrekare alan içerisinde 9 bin 200 metrekare kullanım alanı olan yeni hastanenin son model cihazlarla donatıldığını söyledi.

Erkan Hirik, kapasitesi 110 ünite olan hastanede aktif olarak 50 ünitede hizmet verildiğini ifade ederek, "Hizmet kalitesini artırma anlamında çok önemli eksiği yerine getirdiğini düşünüyoruz. Hastanemiz Erzincan'a yakışır şekilde hizmet verecektir." diye konuştu.

Başhekim Çelik de hastanenin kısa sürede hizmete girdiğini dile getirerek, "Hastanemiz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun çabaları, Hacı Ali Akın'ın maddi desteğiyle 2 yıl gibi bir sürede hizmete açıldı." dedi.

Haberin Devamı

Modern bir hastaneye kavuştuklarını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Erzincan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermekteyken, 2015 Aralık ayında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile işbirliği gerçekleştirdik. Hem bakanlığımıza bağlı Ağız Diş Sağlığı Merkezi hem de üniversitemizin akademisyenleri birlikte hizmet vermeye başladık. Ancak o zaman hizmet verdiğimiz bina yetersizdi. Toplam kapalı alanı bin 500 metrekareydi, 26 diş kliniği açılmıştı. Şu an 41 hekimimiz, 10 üniversite personelimiz ve Sağlık Bakanlığına bağlı 31 hekimimiz var."