Erzincan Erzincan'da Acemi Erlerin Yemin Töreni

Erzincan'da Acemi Erlerin Yemin Töreni

24.11.2017 - 15:56 | Son Güncellenme:

Erzincan'da acemi eğitimlerini tamamlayan 2 bin 980 asker yemin etti

Erzincanda Acemi Erlerin Yemin Töreni

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da acemi eğitimlerini tamamlayan 263'ü kısa dönem olmak üzere 2 bin 980 asker yemin etti.

Haberin Devamı

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'ndaki yemin töreni, sancağın yerini alması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından 449'u jandarma, 263'ü kısa dönem olmak üzere 1997-4 tertip toplam 2 bin 980 acemi askerin yemin ettiği törende, kısa dönem er Oğuzhan Demiral ile piyade er Hacı Sarıcan yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Türker birliğine ilk gelen erlere plaket ve hediye verdi.

Törende konuşan Tuğgeneral Türker, "Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. TSK'mızın en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi bir asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, TSK ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

- Bando takımı Öğretmen Marşı çaldı

3. Ordu Komutanlığı Bölge Bando Takımının çeşitli marşlar ile Öğretmen Günü münasebetiyle Öğretmen Marşı'nı seslendirdiği törende, yemin eden askerlerin yakınları da cep telefonları ile görüntü çekti.

Tuğgeneral Türker, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş ile askeri geçiş sırasında tören sona erene kadar selam verdi.

Geçiş töreninin ardından askerler yakınları ile bir araya gelerek hasret giderdi.