Erzincan Erzincan'da Fetö/Pdy Davası

Erzincan'da Fetö/Pdy Davası

20.11.2017 - 22:06 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY'nin darbe girişimine katıldıkları iddia edilen eski Tuğgeneral Gönültaş'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 44 sanığın yargılandığı davaya devam edildi Tanık uzman çavuş F.Ç: "Tugaya geldiğimde terör tehdidi nedeniyle çağrıldığımız bana söylendi. Tabur komutanı Hasan Çoşgun 'attığını vuran, vurduğunu deviren adamlara ihtiyacım var' dedi"

Erzincanda Fetö/Pdy Davası

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları iddia edilen, aralarında eski 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş'ın da bulunduğu 14'ü tutuklu 44 sanığın yargılandığı davada bazı tanıklar dinlendi.

Haberin Devamı

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesince Polis Meslek Yüksekokulu'nda (POMEM) oluşturulan salonda görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Gönültaş, eski tabur komutanları Ertuğrul Gökbulut, Evren Karagülle, Hasan Coşgun ve Uğur Ergüven'in yanı sıra eski askeri personel Ünal Korkem, Gürkan Serteser, Emin Ertuğrul, İbrahim Veske, Muhammet Uğur, Mehmet Kök, Talha Güven, Ahmet Miraç Ok ve Halil Fevzi Çetin ile tutuksuz 29 sanık hazır bulundu.

Sanık avukatları ve sanık yakınlarının da katıldığı duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Ertuğrul Ö. katılmadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanılığında görevli uzman çavuş F.Ç, darbe teşebbüsünün olduğu gece, tabur komutanı Hasan Coşgun tarafından Tuğgeneral Gönültaş'ı korumak için 5 arkadaşıyla seçildiklerini ve göreve çağrıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Eşinin gece yarısı kendisini arayarak darbe teşebbüsü olduğu konusunda söylemde bulunduğunu anlatan tanık F.Ç, "Tugaya geldiğimde terör tehdidi nedeniyle çağrıldığımız bana söylendi. Tabur komutanı Hasan Çoşgun 'attığını vuran, vurduğunu deviren adamlara ihtiyacım var' dedi. Tugay komutanına bir nefes kadar yakın olacağımızı ve onu koruyacağımızı ifade etti. Eşimin beni aramasının ardından beraberimdeki arkadaşlara darbe aleyhinde konuşmalar yaptım." diye konuştu.

Tanıklardan uzman çavuş A.K. ise 15 Temmuz'da bölük komutanı tarafından göreve çağrıldığını belirterek, "Görev yerime gittiğimde silah teçhizat alarak toplanmamız istenen içtima alanına geçtik. Bir süre sonra bunun bir kalkışma olduğunu gelen mesajlardan öğrendim. Bunun üzerine 'bizi dışarıya çıkarırsanız karşı gelirim' dedim." ifadesini kullandı.

Duruşmada dinlenen diğer tanıklar ise savcılıkta verdikleri ifadelerini tekrar ettiklerini aktardı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı diğer bazı tanıkların dilenmesi için yarına erteledi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin darbe girişimine katıldıkları ve eski 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş'ın da aralarında yer aldığı bazıları eski 14'ü tutuklu 44 askeri personelin "Anayasa'yı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.