Erzurum Erzurum'da 108 Konutun Temeli Törenle Atıldı

Erzurum'da 108 Konutun Temeli Törenle Atıldı

20.10.2017 - 17:08 | Son Güncellenme:

.

Erzurumda 108 Konutun Temeli Törenle Atıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projelerinden Veyis Efendi Konutları'nın temel atma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Erkonut tarafından Veyis Efendi Mahallesi'nde yaptırılan 108 konut, Memur-Sen üyeleri ile vatandaşlara teslim edilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yapılan konutlarda sadece memurların değil, anlaştıkları bazı vatandaşların da oturacağını söyledi.

Önümüzdeki yılın sonunda konutların tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Gençlerimiz işsiz. Bu gençlere iş imkanı oluşturmak zorundayız. Hilal Kent'in arka tarafında makineler çalışıyor. Oralarda fabrika yerleri yapıyoruz. Şu anda bir fabrika inşaatı da başladı. Hedefimiz oraya fabrikalar yaptırmak. Artık devlette işe girmeye gerek yok, büyük fabrikalar yapılacak. İlaç, cam, seramik, silah fabrikaları yapılacak. İnsanlarımız artık o fabrikalarda çalışacak ve evine ekmek getirecek. Niyetimiz samimiyetle bu işleri yürütmek."

Haberin Devamı

Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Duman ise Memur-Sen ile Erkonut arasında sağlanan uzlaşmayla 108 konutun temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dualarla konutların temeli atıldı.

Törene, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanları, belediye yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.