Erzurum Erzurum'da Engellilerin Sorunları Ortaya Konulacak

Erzurum'da Engellilerin Sorunları Ortaya Konulacak

22.01.2018 - 15:23 | Son Güncellenme:

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyince düzenlenen 1. Yerel Engelliler Şurası ile yöneticilere rehber netiliğinde Engelli Araştırma Raporu hazırlanacak

Erzurumda Engellilerin Sorunları Ortaya Konulacak

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyince düzenlenen ve kentte yaşayan engellilerin sorunları ile çözüm önerilerinin ele alındığı 1. Yerel Engelliler Şurası'nda, yöneticelere bu konuda yol gösterici nitelikte Engelli Araştırma Raporu hazırlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Kent Konseyinden yapılan açıklamada, Erzurum Kent Konseyi 1. Yerel Engelliler Şurası'nın, kentte bulunan tüm engelli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, engelliler, aileleri ve kamu kurumlarının katılımıyla 21 Ocak'ta Atatürk Üniversitesi Teknokent'te başladığı belirtildi.

Kent Konseyi Engelliler Meclisinin girişimiyle düzenlenen ve 7 hafta sürecek şurada, kentte yaşayan engellilerin sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüleceği, bunun yanında şehirdeki engelli sayısının ve istatistiksel bilgileri ile konuyla ilgili yapılan anket çalışmaları sonuçları ışığında kent yöneticilerine rehber nitelikte Engelli Araştırma Raporu hazırlanacağı kaydedildi.

Kent Konseyi Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Erzurum için ilk niteliğinde olan rapor ile şehirde yaşayan engellilerin sorunlarının, çözüm önerilerinin, engelli istatistiklerinin gün yüzüne çıkarılıp kentteki engelli gerçeğine ulaşılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kent Konseyi Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu de araştırma raporunun şehirde engellilere hizmet edecek yetkililer için bir kılavuz niteliğinde olacağını ifade etti.