Erzurum Erzurum'da Kurban Bayramı'nın İlk Günü Ulaşım Ücretsiz

Erzurum'da Kurban Bayramı'nın İlk Günü Ulaşım Ücretsiz

17.08.2018 - 09:52 | Son Güncellenme:

.

Erzurumda Kurban Bayramının İlk Günü Ulaşım Ücretsiz

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Kurban Bayramı'nın birinci gününde toplu taşımanın ücretsiz olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bayramın birinci günü Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri, özel halk otobüsleri ve şehir içi hattında çalışan minibüslerin vatandaşları ücretsiz olarak taşıyacağı ifade edildi.

Belediye tarafından özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşların da düşünülerek alınan karar doğrultusunda bayramda yapılacak eş, dost ve akraba ziyaretlerinin rahatlıkla gerçekleştirilebilmesinin sağlanacağının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bayram namazını müteakip vatandaşların yapacakları mezarlık ziyaretleri için şehir merkezinde bulunan 57 camiden bayram namazı sonrası mezarlıklara otobüs kaldırılacak. Bu nedenle şehir içerisinde toplu taşıma seferleri 08.30 itibariyle başlayacak. Mezarlık ziyareti sonrası dönüşler için araçlar mezarlıklarda hazır bekletilecek. Yetkililer, vatandaşların bayram süresince toplu ulaşım ile ilgili karşılaştıkları sorunlar için Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi 444 16 25, Uydu Takip Merkezi 344 16 25 ile İstasyon Sevk İdare Merkezinin 344 16 19 numaralı telefonlarını arayarak şikayet ve taleplerini bildirebileceklerini belirtti. Bu arada ulaşım seferleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 'ulasim.erzurum.bel.tr' adresinden yararlanabilir."