Erzurum Erzurum'dan milli proje

Erzurum'dan milli proje

09.12.2014 - 11:53 | Son Güncellenme:

Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan “81 İlde Ailem Var” Projesi İçişleri Bakanlığı’nın 2014 Derneklere Yönelik Proje Destek Programı (PRODES) kapsamında desteklenen projeler içerisinde yer aldı.

Erzurumdan milli proje

Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan “81 İlde Ailem Var” Projesi İçişleri Bakanlığı’nın 2014 Derneklere Yönelik Proje Destek Programı (PRODES) kapsamında desteklenen projeler içerisinde yer aldı.
Proje hakkında bilgi veren Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Karahan, projeyi 2014-2015 döneminde ve 12 aylık bir uygulama öngören projenin Erzurum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ERVAK, Uzundere Belediyesi ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (DADAK) işbirliğinde hazırlandığını belirtti. Karahan, “81 İlde Ailem Var” Projesinin amacını; “Erzurum dışında yaşayan ve aile büyüklerinden devlete hizmet görevi sırasında şehit olmuş ve/veya gazi olmuş 14-29 yaş arasında ve Erzurum gönül bağı bulunan gençlerin milli, manevi, insanî ve doğal çevresel değerlere bağlı etkinliklerle Erzurum’da misafir edilerek onurlandırılmasına ve toplumun farklı kesimleri arasında birlik ve beraberlik duygusunun yüceltilmesine katkı sağlamak” şeklinde ifade ediyor. Bu şekilde Erzurum ile diğer 80 il arasında kurumsal ve toplumsal düzeyde ilişkiler geliştirilerek, Erzurum’un tanıtımına ve sosyal içerme yönlü proje uygulama kapasitesinin geliştirilmesine de destek verilmesi planlanıyor.
Projenin koordinatörlük görevini yürüten Erzurum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü proje uzmanı Erbil Fidan ise, Erzurum’daki sivil toplum, kamu, yerel yönetim kuruluşları arasında şehit ve gazi ailelerine yönelik işbirliğinin geliştirilerek onlara toplumun saygı, sevgi ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi ve onların Erzurum’da varolan milli, manevi ve doğal değerler yardımıyla ağırlanmasına vesile olmak ve gelecekte proje paydaşları ya da projeye iştirak edecek diğer kuruluşlar vasıtasıyla benzer amaçlı projelerin geliştirilmesine örnek teşkil etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Fidan bu projenin hazırlık sürecinde Erzurum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Haşim Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (DADAK) Yönetim Kurulu Başkanı Melikşah TEKİN’den destek gördüklerini ve uygulama sürecinde Erzurum içinden ve dışından proje fikrine ilgi duyan ve destek vermeyi düşünen kişi ve kuruluşlarla işbirliğine açık olduklarını dile getirdi.
“81 İlde Ailem Var” Projesi Erzurum Kongresi, Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele Konulu Panel, Erzurum’un önemli doğal, kültürel ve turistik alan ve mekanlarına ziyaretler, doğa sporları odaklı etkinlikler, şehitler hatırasına mevlit okutulması, Aziziye ve mecidiye Tabyalarına yürüyüş düzenlenmesi, Ankara Esenboğa Havalimanında Erzurum Tanırım Sergisi Düzenlenmesi ve tanıtım kataloğu dağıtılması gibi faaliyetler içermektedir. Erbil Fidan proje kapsamında hedef kitlenin belirlenme çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanacağını ve uygulamaların büyük bir çoğunluğunun 2015 bahar aylarında tamamlanacağını dile getirdi.