Gündem Erzurum, Kars, Ardahan'da okullar tatil edildi mi?

Erzurum, Kars, Ardahan'da okullar tatil edildi mi?

08.01.2017 - 11:31 | Son Güncellenme:

Erzurum, Kars, Ardahan'da yoğun kar yağışı hafta sonu etkisini gösterdi. Erzurum, Kars, Ardahan'da okullar tatil mi sorusunun cevabı öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyordu. Peki 9 Ocak Pazartesi Erzurum, Kars, Ardahan'da okullar tatil mi?

Erzurum, Kars, Ardahanda okullar tatil edildi mi

Erzurum, Kars, Ardahan'da okullar tatil mi? Haftasonu yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışının ardından Erzurum, Kars, Ardahan'da okullar tatil mi sorusunu öğrenciler tarafından merak edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

ERZURUM, KARS, ARDAHAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Erzincan çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı, yer yer sis ve pus bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgarın güneyden hafif, Erzincan çevresinde zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 21, Ağrı'da 14, Iğdır'da 12, Tunceli'de 5 ve Erzurum'da 4 derece olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzincan'da 7, Erzurum ve Tunceli'de 3, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Kars'ta 3, Iğdır'da 5, Ardahan'da 7 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 51, Erzurum'da 25, Kars ve Ardahan'da 18, Tunceli'de 12 ve Iğdır'da 10 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, vatandaşların bölgede oluşabilecek buzlanma ve don olayı ile sise karşı dikkatli olmasını istedi.

Erzurum, Kars, Ardahan'da okulların tatil olması ile ilgili valiliklerinden resmi bir açıklama yapılmadı.