Gündem Erzurum şehidine ağladı...

Erzurum şehidine ağladı...

19.08.2015 - 18:33 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir'in cenazesi, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Erzurum şehidine ağladı...

Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesinden alınan Aydemir'in cenazesi, Kazım Yurdalan Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi.

Haberin Devamı

Burada Aydemir için dua edildi, helallik alındı. Aydemir'in naaşı daha sonra konvoy eşliğinde Divit Kalem Camisi'ne götürüldü. Burada İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Askerlerin omzunda top arabasına konulan şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde götürüldüğü Abdurahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, şehidin ailesinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, İbrahim Aydın, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve askeri yetkililer ile vatandaşlar katıldı.