Gündem Şili'de 8,3 büyüklüğünde deprem! (Son depremler)

Şili'de 8,3 büyüklüğünde deprem! (Son depremler)

16.09.2015 - 09:27 | Son Güncellenme:

Alınan son deprem haberlerine göre, Şili'de 8,3 büyüklüğündeki deprem vatandaşı korkuttu. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, 8,3 büyüklüğündeki depremin ardından tsunaminin kıyı şeridini vurabileceği uyarısında bulundu. İşte o detaylar...

Şilide 8,3 büyüklüğünde deprem (Son depremler)

Şili’nin başkenti Santiago yakınlarında 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Şili hükümeti, en az bir kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı. Birçok ev ve iş yerinin zarar gördüğü belirtilirken, tsunami tehdidi altındaki bölgelerden halkın tahliyesi sürüyor.

aDışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da 2010 depreminde büyük zarar gören başkent Santiago’nun güneyindeki Constitucion bölgesinde yer alan hastane ve hapishanedekilerin tahliye edildiği ifade edildi.

Depremin merkezinin Santiago’nun 228 kilometre kuzey batısında ve yerin 5 kilometre altında olduğu belirtildi.

Ülkede 2010 yılında gerçekleşen 8,8 büyüklüğündeki depremde 500’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Deprem, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te de hissedildi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

ANTALYA'DA DEPREM

Haberin Devamı

Antalya açıklarında, Akdeniz doğu baseninde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 06.23'te Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Çavuşköyüne 39,91 kilometre mesafede 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Deprem 48,25 kilometre derinlikte meydana geldi.

ERZURUM'DA SALLANDI

Erzurum'un Şenkaya ilçesi yakınlarında 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem - Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin verilerine göre, deprem saat 03.14'te, Şenkaya ilçesine bağlı İçmesu köyünün 2 kilometre kuzeybatısında, yerin 4,4 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Aynı bölgede saat 03.17'de, yerin 4,5 kilometre derinliğinde 2,8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Yazarlar