Dünya Esad, Kürtleri ilk kez havadan vurdu

Esad, Kürtleri ilk kez havadan vurdu

19.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de Beşar Esad rejimi, ülkenin kuzeyinde birçok bölgeyi kontrol eden PKK’nın uzantısı PYD’yi ilk kez havadan hedef aldı.

Esad, Kürtleri ilk  kez havadan vurdu

Reuters haber ajansına konuşan PYD’nin silahlı kolu YPG Sözcüsü Redur Celil, Haseke kentinde, Asayiş adıyla bilinen Kürt güvenlik güçlerine yönelik hava saldırılarında ölü ve yaralılar olduğunu açıkladı. Celil, Esad rejiminin Haseke’deki Kürt gruplarını bir süredir top atışlarıyla vurmaya devam ettiğini ve kentte ağır çatışmaların yaşandığını söyledi. Anadolu Ajansı, Haseke’nin batısındaki Salihiyye, Tel Hacer ve Mufti mahallelerini hedef alan rejim bombardımanında beş sivil ve bir PYD militanının öldüğünü duyurdu. Kürt silahlı güçleri, rejim saldırılarına Haseke merkezindeki rejim karargahlarını havan toplarıyla vurarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

Tansiyon arttı

İç savaşın başladığı 2011 yılında, Suriye’nin kuzeyinde kanton yönetimleri ilan eden PYD, Kamışlı ve Haseki’de bazı bölgeleri Esad rejimi ile bölüşmüş durumda. Nisan ayında iki taraf arasında çatışmalar yaşanırken, rejim ve YPG arasındaki tansiyon salı gününden itibaren yeniden arttı. İki taraf arasındaki gerilimin son dönemde hangi sebeple arttığı bilinmiyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Şam yönetimine ait jetlerin YPG’nin kontrol ettiği alanlarda saldırılar düzenlediğini doğruladı.