Gündem Eşcinsel düğüne kıyafet barikatı

Eşcinsel düğüne kıyafet barikatı

14.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lezbiyen ve trans birey çiftin yasalardaki boşluktan yararlanıp evlenmesi üzerine Rus siyasetçiler alarma geçti. Nikâhlarda gelinlik ve damatlık zorunluluğu geliyor

Eşcinsel düğüne kıyafet barikatı

Rusya’da eşcinsellerin yasalardaki açıkları kullanmasını önlemek için nikâh törenlerinde çiftlere gelinlik ve damatlık giymek zorunlu hale getirilecek.
Rusya genelinde eşcinsel evlilik yasak. Ancak geçen hafta St. Petersburg’da iki gelinlikli nikah töreni kıyıldı. Erkek olarak dünyaya gelen ama cinsiyet değiştirme ameliyatı olmaya karar vererek hormon tedavisine başlayan İrina Şumilova, lezbiyen sevgilisi Alyona Fursova ile evlenebilmek için erkek kimlik kartını kullanarak evlenme dairesine başvurdu. Yetkililer de başvuruda hiç bir sakınca görmeyerek nikah tarihi verdi.

Haberin Devamı

Açıktan faydalandılar
Ancak 7 Kasım’da düğün tarihi geldiğinde çift kent belediyesine ait salona iki gelinlik giyerek geldi. İki gelinle karşılaşan yetkililer şoka girse de yasalarda hiçbir düzenleyici madde bulunmadığı için çift resmen evlenmiş sayıldı. Yasalardaki açıktan faydalanarak evlenen çift bir haftadır yaşamlarını sürdürürken St.Petersburg şehir meclisi evliliği geçersiz saymanın yollarını aramaya başladı.

Rusya’yı kapsayacak
En parlak öneri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in lideri olduğu Birleşik Rusya partisi milletvekili Vitali Milonov’dan geldi. Milanov’un hazırladığı yasa tasarısında Rus kültürü ve etik değerler açısından resmi nikahlarda gelinlik ve damatlık zorunlu olacak.
Milonov yasa tasarısını hazırlama kararını, cinsiyet değiştirme ameliyatı ile kadın olmaya hazırlanan Şumilova’nın, yasal boşluklardan faydalanarak lezbiyen sevgilisiyle evlenmesinin ardından aldı.
Rusmi nikahlarda kıyafet zorunluluğunun bu gibi durumları engelleyeceğini düşünen Milonov, bazen insanların nikahlarına ‘ayı’ kostümüyle bile geldiğini söyledi.
Kent meclisi, Milonov’un hazırladığı yasa tasarısını hemen onayladı. Tasarı şimdi yasalaşması için Duma’ya gönderilecek.