Dünya Escobar'ın sağ kolu Popeye yolda soyuldu

Escobar'ın sağ kolu Popeye yolda soyuldu

06.12.2016 - 15:39 | Son Güncellenme:

Kolombiyalı uyuşturucu kralı Pablo Escobar'ın sağ kolunu durduran bir motosikletteki iki kişi, cep telefonu, altın bileklikler ve lüks marka bir gözlüğü alarak kaçtı. İki yıl önce hapisten çıkan ve Narcos dizisiyle tüm dünyanın tanıdığı Popeye lakaplı Velasquez, 300 kişiyi öldürdüğünü itiraf etmişti.

Escobarın sağ kolu Popeye yolda soyuldu

Tarihin en ünlü uyuşturucu kralı Kolombiyalı Pablo Escobar'ın kiralık katili Jhon Jairo Velasquez, ülkenin ikinci büyük kenti Medellin'de soyuldu.

Haberin Devamı

Narcos dizisiyle dünyanın tanıdığı ve Popeye adıyla bilinen Velasquez, yolda aracıyla ilerlediği sırada bir motosikletin kendisini durdurduğunu ve araçtan iki kişinin indiğini söyledi. Popeye'nin verdiği bilgiye göre, hırsızlar cep telefonunu, iki altın bilekliğini ve marka bir gözlüğünü alarak kaçtı.

Velasquez serbest kaldıktan sonra ikinci kez hedef olduğunu iddia etse de polis kendilerine herhangi bir olay bildirilmediğini söylüyor. Popeye, ilkinden farklı olarak hırsızlardan birinin aracının üstüne çıktığı bilgisini de verdi.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez'e yüklenen Velasquez, "Başkan bir aptal, bu şehir tamamen bu motosikletlilerin elinde" dedi. Gutierrez ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada Popeye'ye yanıt verdi ve onun ortaya çıkardığı kanunsuzlukla mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Medellinliler, Twitter hesaplarından soyguna uğrayan Velasquez için dalga geçen mesajlar attı.

22 yıl hapis yattıktan sonra 2014'te serbest kalan Escobar'ın sağ kolu Velasquez, 300 kişiyi öldürdüğünü itiraf etmişti.

Cezaevinden çıktıktan sonra Medellin'de yaşamaya başlayan Popeye, kendisine ait YouTube kanalından Meksikalı uyuşturucu kralı El Chapo Guzman'ın yakalanması ve kaçmasıyla ilgili düzenli olarak yorumlar yapıyordu.