Gündem Eseri artık Metropolitan’da

Eseri artık Metropolitan’da

14.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanatçı Elif Uras’ın ‘Pregnant Halic II’ adlı eseri, koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu tarafından Met’e bağışlandı. Uras’ın son dönem çalışmaları, sanatçının eylül ayında İstanbul’da açılacak sergisinde görülebilecek

Eseri artık Metropolitan’da

Sanatçı Elif Uras’ın İznik’te yaptığı çini çalışmalarından biri olan ‘Pregnant Haliç II’, New York Metropolitan Müzesi’nin kalıcı koleksiyonuna katıldı. SAHA derneği desteğiyle İznik Çini Vakfı atölyelerinde çalışan sanatçının eseri, koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu tarafından Met’e bağışlandı.

‘En güzel şeylerden biri’

Eseri artık Metropolitan’da


61x32 cm ebatlarındaki sırlı Sanatçı Elif Uras’ın ‘Pregnant Halic II’ adlı eseri, koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu tarafından Met’e bağışlandı. Uras’ın son dönem çalışmaları, sanatçının eylül ayında İstanbul’da açılacak sergisinde görülebilecek çini ‘Pregnant Haliç II’, geçtiğimiz sene mayıs ile ekim ayları arasında ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan çağdaş sanat müzesi The Aldrich Contemporary Art Museum’da açılan ‘Nicaea’ adlı kişisel sergisinde yer almıştı. Uras, ‘Nicaea’ sergisiyle ilgili Milliyet gazetesine verdiği röportajda serginin ana fikrini, “Vazo ve tabak, domestik ile evcili çağrıştırdıkları için genelde dekoratif bulunan ve kadınla bağdaştırılan şeyler. Ben bu önyargıların ve hiyerarşilerin dışına çıkıp yarattığım objeleri tuval olarak kullanmak istedim” sözleriyle ifade etmişti.

Konu üzerine telefonla ulaştığımız Uras, ‘Pregnant Haliç II’nin bir müzenin kalıcı koleksiyonuna dahil olan ilk eseri olduğunu belirtirken, konuyla ilgili hislerini şöyle açıkladı: “Benim için çok önemli bir şey çünkü Metropolitan dünyanın en önemli müzesi benim için. Onun koleksiyonunda yer almak da bir sanatçı için olabilecek en güzel şeylerden biri.”
Uras’ın son dönem çalışmaları, İstanbul’da yer alan sanat galerisi Galerist’te eylül ayında açılacak üçüncü sergisinde görülebilecek.