Ege Eshot’ta enerji devrimi

Eshot’ta enerji devrimi

26.04.2017 - 06:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük tam elektrikli otobüs filosunu kuran İzmir Büyükşehir, bu araçlar için gerekli elektriği de Buca’daki atölye binalarının çatısına kurduğu 10 bin metrekarelik güneş enerjisi santraliyle karşılayacak

Eshot’ta enerji devrimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda da yeşil devrim yaptı. Büyükşehir, çevreci gemiler ve tramvay, metro, banliyö gibi raylı sistem projeleriyle başlattığı karbon salımını düşürme yönündeki adımlara, elektrikli otobüslerle yeni bir boyut kazandırdı. Hizmete alınan 20 otobüslük tam elektrikli otobüs filosu, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün kendi ürettiği elektrikle çalışacak.

Şarj, santralden yapılacak

Bu hedef doğrultusunda ESHOT’un Buca’daki atölye binalarının çatılarında toplam 10 bin metrekarelik alanda güneş enerjisi santrali kuruluyor. Güneş enerjisi santrali, yıllık yaklaşık 1.38 MW elektrik enerjisi üretecek. Santralde üretilen bu enerji, çevre dostu tam elektrikli otobüslerin şarj edilmesinde kullanılacak. Böylelikle yıllık 5 bin tonluk karbon salımının önüne geçilecek. Büyükşehir, 2015 yılında imzaladığı sözleşme ile 2020 yılına kadar sera gazı salımını en az yüzde 20 azaltmayı taahhüt emtişti.