Ege ESİAD’da, sanayide dönüşüm konuşuldu

ESİAD’da, sanayide dönüşüm konuşuldu

09.12.2017 - 04:10 | Son Güncellenme:

Microsoft işbirliğinde düzenlenen ‘Sanayide Dönüşüm ve İlham Veren İşletmeler’ toplantısında, bölge sanayicileri işletmelerin geleceğini tartıştı

ESİAD’da, sanayide dönüşüm konuşuldu

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından, Microsoft işbirliğinde düzenlenen ‘Sanayide Dönüşüm ve İlham Veren İşletmeler’ toplantısında, Türkiye’deki işletmelerin geleceği tartışıldı.

Haberin Devamı

‘İnovasyon ve dönüşüm’

‘Endüstri 4.0’ ve ‘Sanayide Dijital Dönüşüm’ konularında bölge sanayicileriyle teknolojinin yarattığı hız, derinlik ve verimlilik artışı temelinde dijital dönüşümün dinamikleri ve gelecek öngörüleri paylaşıldı. Açılış konuşmaları BASİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve BASİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seda Kaya tarafından yapıldı.

ESİAD Başkanı Fadıl Sivri, dijital dönüşümün, küresel ekonomide yeni bir anlayışı kaçınılmaz kıldığına değindi, “Sanayide dönüşüm, standardımızı yükseltecek üretken büyüme anlamına geliyor. Bu da inovasyonu yaşamın doğal bir akışı olarak kabul etmemiz gerektiğini kaçınılmaz kılıyor” dedi. Seda Kaya, “Daha yenilikçi, standartları yüksek ürün ve malzemelerin üretilmesi ve yaygınlaştırılması, ülkemiz için bir lüks olarak görülmemelidir” dedi.

Haberin Devamı

‘2023 hedefine ulaşmalıyız’

MIcrosoft Ortadoğu ve Afrika Bulut ve Kurumsal Çözümler İş Grubu Müdürü Mehmet Üner, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında teknolojinin önemine dikkat çekti, “Türkiye, Dünya Ekonomi Forumu’nun 2016 Küresel Rekabet Raporu’na göre 140 ülke içerisinde 51’inci sırada. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması hedefleniyor.

Bu misyona ulaşmamız için inovasyon ve Ar-Ge’ye odaklanmamız gerekiyor” dedi.